pátek 29. března 2024 Taťána

V Jeseníkách dbejte zvýšenou opatrnost, na vozovkách je rozbředlý sníh

Se zvýšenou opatrností jsou dnes ráno sjízdné silnice v horských okresech Jeseník a Šumperk, kde jsou na vozovkách zbytky rozbředlého sněhu. V ostatních částech kraje jsou silnice zpravidla holé a mokré, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Zbytky rozbředlého sněhu ve vyšších polohách Jesenicka a Šumperska pokrývají silnice první i druhé třídy. Na silnicích třetí třídy je pak v horských oblastech vrstva ujetého sněhu s posypem. Správci silnic nabádají řidiči k opatrnosti.

Vydatné sněžení v severní části Olomouckého kraje ustalo ve čtvrtek večer, nyní jsou už pouze občasné přeháňky. V některých částech Šumperska prší a tvoří se mlha. Na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku jsou silnice holé a mokré. Místy je kouřmo, což je řídký oblak, který leží těsně nad zemí a omezuje viditelnost.

Ve čtvrtek ráno dopravu v Olomouckém kraji komplikoval sníh, policisté vyšetřovali v regionu řadu nehod včetně havarovaného autobusu u Vápenné. Na Jesenicku napadlo do pěti centimetrů sněhu. Ve vyšších polohách ležel na vozovkách rozbředlý sníh po chemickém ošetření, obezřetnost byla na místě i v nižších polohách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.