sobota 20. dubna 2024 Marcela

Řidič zásilkové služby si vymyslel ozbrojené přepadení, pod tíhou důkazů se musel přiznat

Včera oznámil řidič zásilkové služby, že ho na cestě přepadli dva ozbrojení pachatelé a požadovali po něm finanční hotovost. Policie uzavřela celou oblast, ale pachatele se jim nepodařilo najít. Bylo by to totiž nemožné, protože si řidič vše vymyslel.

Velká policejní akce započala po tom, co dvaatřicetiletý muž, řidič zásilkové služby, podal informaci o loupežném přepadení u Bílé Vody. „Ve čtvrtek 29. prosince muž projíždět mezi Bílou Vodou a Bílým Potokem. V tomto úseku měl dodávku zastavit protijedoucí osobním vůz. Z vozu vystoupili dva muži, kteří po řidiči požadovali vydání zásilky. Když řidič otevřel nákladní prostor, jeden z mužů měl vytáhnout krátkou střelnou zbraň a požadovat vydání finanční hotovosti 31.500 Kč, klíčů od vozidla a telefonu. Poté poškozenému řekli, aby utíkal pryč. Sami pachatelé měli nasednout do vozidla a odjet směrem na Bílou Vodu,“ oznámila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policie neváhala a spolu s polskými kolegy uzavřela všechny možné odjezdové trasy z místa přepadení a také hraniční přechody. „I přes veškerou snahu všech policejních hlídek se pachatele nepodařilo dopadnout. V době, kdy probíhaly uzávěry, sbírali kriminalisté na místě činu všechny stopy, které by je k pachatelům mohly dovést. Všechno nesedělo přesně tak, jak poškozený popsal,“ dodává Neubauerová.

Uběhlo několik od oznámení přepadení a kriminalistům se podařilo vyvrátit tvrzení poškozeného. „Dvaatřicetiletý muž se pod tíhou důkazů nakonec přiznal, že si vše vymyslel a k žádnému loupežnému přepadení nedošlo. Kriminalistům také ukázal místo, na které si peníze ve vozidle ukryl,“ řekla mluvčí policie. 

PK

Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.