středa 24. dubna 2024 Jiří

Policisté třikrát v rozmezí čtyř hodin kontrolovali stejné auto, za volantem seděl vždy jiný zfetovaný řidič

Kuriózní situaci zažili v pátek policisté na Jesenicku při kontrole osobního auta Seat Leon. Postupně za jeho volantem v rozmezí tří hodin přistihli tři řidiče pod vlivem drog. Mladíci se totiž za volantem postupně střídali poté, co jim policisté na základě zjištění drog odebírali řidičské průkazy.

Nejprve o něj přišel pětadvacetiletý mladík, kterého na místě řidiče vystřídal o rok starší kamarád. Také u něj zjistili policisté pervitin. Na jeho místo poté usedl čtyřiadvacetiletý mladík, rovněž pozitivní.

Osobní auto se zdrogovanými řidiči za volantem zastavovali policisté postupně od 11:00 do 14:00. Nejprve na něj narazili v ulici Jaroslava Ježka v Jeseníku. "Za volantem seděl pětadvacetiletý mladík a dále s ním cestovali jeho dva kamarádi. Dechová zkouška u řidiče vyšla negativně. Pozitivní výsledek na amfetamin a THC však vyšel u testu na drogy," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Policisté po lékařském vyšetření mladíkovi zakázali další jízdu a zadrželi mu jeho řidičský průkaz.

Stejné vozidlo o hodinu a půl později zastavili policisté v Lipové - lázních. Za volantem však již seděl jeden z kamarádů, šestadvacetiletý mladík. Také u tohoto řidiče vyšel test na drogy pozitivně na amfetamin a THC, uvedla policejní mluvčí. I jemu po lékařském vyšetření policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Do třetice na auto narazili rovněž v Lipové - lázních a to na jiném místě před 14:00. Po zastavení policisté zjistili, že vůz řídí třetí pasažér, čtyřiadvacetiletý mladík. Alkohol nepil, test na drogy měl však stejný výsledek jako u předchozích řidičů, dodala mluvčí.

Policisté případ vyšetřují zatím jako přestupek, na základě výsledků rozboru není vyloučeno, že případ překvalifikují na trestný čin.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.