pátek 26. dubna 2024 Oto

Velké Losiny provoní čokoláda. Na čokoládový festival se tam sjedou nejlepší cukráři z republiky

Sarančata v čokoládě, borůvkové knedlíky s čokoládovou omáčkou, grilovaný oštiepok s čokoládovo-brusinkovým chutney a chilli, to je jen zlomek dobrot, které na nadcházející víkend připravují cukráři a kuchaři z Velkých Losin i dalších míst celé České republiky. Festival Čokoládové lázně se ve Velkých Losinách uskuteční už potřetí.

„Přípravy na čokoládové lázně vrcholí. Spíme jen málo. Nechceme dělat klasický food festival, ale akci, která lidi pobaví a vtáhne je do děje. Kreativní budeme my cukráři a kuchaři a těšíme se, že nám svůj um s láskou a humorem ukáží i návštěvníci,“ říká organizátorka festivalu Jana Kašparová z Velkých Losin.

Hlavní téma festivalu je letos láska. Pro obyvatele obce byla vyhlášena soutěž Velkolosinská buchta s láskou pečená, láskyplná budou i díla, která budou cukráři dokončovat přímo na festivalovém pódiu. V sále Eliška Lázní Velké Losiny bude připravena ochutnávka dvaadvacetiprocentní až pětadevadesátiprocentní čokolády, degustace drcených pražených čokoládových bobů a sladké dílničky.

 „I letos jsme pro ty, kteří si chtějí užít Velké Losiny naplno, připravili spoustu rekreačních a pohybových aktivit, z těch vypíchnu třeba jízdu na pomateném kole, kterou tu návštěvníci zažijí poprvé,“ říká další organizátor festivalu Tomáš Dohnal. Kreativní dílničky připravila i místní vyhlášená ruční papírna. Bude se zde například malovat na jedlý papír, novinkou bude výroba rostoucí papírové pralinky. „Další příjemnou novinkou bude i malá relax zóna, kde se lidé budou moci zastavit, posadit se a začíst se do některé ze zajímavých knížek o zdejším kraji nebo do knížek místních autorů,“ dodává Kašparová.

První akcí festivalu bude v pátek 29. září v 17h sokolnická show Zayferus na hřišti TJ Spartak v Loučné nad Desnou. V sobotu 30. září a v neděli 1. října proběhnou hlavní festivalové dny hned na několika místech Velkých Losin vždy od 10 do 17 hodin. V sobotu od 19 hodin vystoupí na náměstíčku ve Velkých Losinách v rámci festivalu valašská kapela Docuku.

Další informace najdou zájemci na stránkách www.cokoládove-lazne.cz a na stejném místě si mohou i zakoupit zvýhodněné on-line vstupenky.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.