pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Horská služba pátrala v Jeseníkách po ztraceném myslivci. Našli ho mrtvého vedle zastřeleného jelena

V pondělí 25. září se v Jeseníkách rozjela pátrací akce po ztraceném myslivci. Sedmašedesátiletý muž se ztratil z posedu, kde byl na čekané u lovecké chaty pod Králickým Snežníkem. Pátrala po něm Horská služba i státní policie.

Skupina myslivců si vyšla na čekanou v pondělí odpoledne s tím, že po setmění lov skončí. „Když se však jeden z nich na smluvené místo nedostavil, šli se podívat na jemu přidělený posed. Tam ale nebyl a telefon nebral, tak se i potmě pustili do hledání,“ uvedl k okolnostem pohřešování Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Kolem půlnoci už byli myslivci bezradní, tak se obrátili na státní policii. Ta požádala o pomoc také Horskou službu z Dolní Moravy. „Dali jsme dohromady tým a spolu s policisty jsme začali prohledávat možná místa, kde se hledaný mohl nacházet. Část záchranného týmu pěšky, část pak na terénních čtyřkolkách,“ popsal začátek akce Michal Klimeš. Pátrání pokračovalo do tří hodin ráno bez výsledku.

Poté musel již dorazit i vrtulník s termovizí, který létal nad horami do půl páté ráno. V tu dobu zachytil objekt, který mohl být lidským tělem. V udané lokalitě záchranáři zjistili, že obraz teplého těla patřil jelenovi a myslivec leží nedaleko něj. Jak byl oblečený v zatepleném kabátě a kalhotách, signál jej zachytil slaběji.

Záchranáři zjistili, že muž nejeví známky života. „Neměl žádné viditelné poranění, kromě lehce odřené tváře. Když pak dorazil lékař, konstatoval smrt. Pak vše začali vyšetřovat policisté,“ doplnil náčelník Klimeš.

Autoři | Foto Horská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.