čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V Jeseníkách sněžilo, silnice jsou s opatrností sjízdné

Několik centimetrů sněhu napadlo v noci ve vyšších polohách Šumperska a Jesenicka. Silnice tam jsou po chemickém posypu už holé a mokré, avšak řidiči by měli jezdit opatrně, řekli dnes dispečeři údržby silnic. Zimní údržbu zhruba 400 kilometrů silnic první třídy v Olomoucké kraji poprvé místo krajské správy zajišťuje konsorcium firem VE CZ, Eurovia CS a Stavby, opravy a údržba silnic.

Silnice první třídy jsou po nočním sněžení na Jesenicku a Šumpersku bez větších problémů sjízdné. "Na Červenohorském sedle napadlo do deseti centimetrů. Sníh jsme v noci průběžně odhrnovali a provedli jsme tam i chemický posyp. Stále sněží a silnice přes sedlo je s opatrností sjízdná," řekl dispečer společnosti Stavby, opravy a údržba silnic.

Podobná situace je v Jeseníkách také na silnicích druhé a třetí třídy. "Na Jesenicku to se sněžením tak dramatické nebylo. Ve vyšších polohách napadlo na silnice druhé a třetí třídy zhruba do dvou centimetrů sněhu," řekl dispečer jesenické správy silnic, podle kterého celou noc byly v tomto horském okrese spíše smíšené srážky. "Sněžilo hlavně na Ostružné, Ramzové a v okolí Vidly. Po chemickém posypu tam jsou už vozovky druhé a třetí třídy holé a mokré," uvedl. Bez větších problémů jsou sjízdné silnice také na sousedním Šumpersku.

Na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku v noci nesněžilo a silnice tam jsou ráno holé a mokré.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sníh, jeseníky, šumpersko, silnice, údržba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.