pátek 26. dubna 2024 Oto

Po pacientovi z Bílé Vody pátrali policisté, hasiči i horská služba. Zanechal dopis na rozloučenou

Předevčírem si z léčebny v Bílé Vodě vyšel pacient na procházku. Když se delší dobu nevracel, začal se po něm shánět personál. Na jeho pokoji objevili dopis na rozloučenou, a proto zavolali polici, která společně s hasiči a horskou službou pátrala několik hodin.

V úterý 12. prosince byla vyhlášena pátrací akce po muži ve věku 33 let, který je pacient Bílé Vody. Ten totiž odešel ve čytři hodiny odpoledne z areálu na procházku. Když se po dvou hodinách nevracel zpátky, začal se po něm personál léčebny shánět. Na jeho pokoji nalezli dopis na rozloučenou, a proto zalarmovali policii. 

Strážníci se pustili do pátrací akce a k nim se připojili také také profesionální a dobrovolní hasiči z Bílé Vody a Javorníku. Dále policisté oslovili pracovníky horské služby, mysliveckého hospodáře a polské kolegy z příhraničí. Do akce tak bylo zapojeno téměř 40 osob, které provedly prověrky v restauracích, v rojnicích propátraly nejbližší okolí léčebny a prohledaly známá místa u obce Bílá Voda. Po několika hodinách bezvýsledného pátrání musel velitel akci ukončit. Hodinu po ukončení pátrání se pak pohřešovaný sám ozval na linku 158. Byl podchlazený, ale v pořádku.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky léčebna, Bílá Voda, pacient, pátrání, Policie, Hasiči, Horská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.