pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Jeseníkách se zranil osmdesátiletý lyžař. Při přesunu k vrtulníku se před očima záchranářů navíc zranilo i dítě

Horská služba dnes zasahovala v Jeseníkách u dvou vážných úrazů. V prvním případě se na Dolní Moravě zranil při srážce s jiným lyžařem osmdesátiletý muž, o něco později pak na sjezdovce U Slona spadl ze čtyřmetrové výšky desetiletý chlapec. Oba přepravil vrtulník do nemocnice.

Osmdesátiletý muž byl po srážce v bezvědomí. „Zraněný měl příznaky otřesu mozku, byl poraněný na obličeji a měli jsme podezření na vážné poranění páteře a hrudníku," uvedl zasahující člen Horské služby Jeseníky Miroslav Černý.

Při převozu muže k vrtulníku záchranáři narazili na další vážný úraz. „Šlo o desetileté dítě, které jelo přes označenou, nedokončenou a uzavřenou část sjezdovky U Slona. Zde pak spadlo z mostku asi čtyři metry na tvrdý sníh," řekl náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Jeden z členů horské služby pokračoval v transportu zraněného muže, druhý zůstal u dítěte. Nakonec byl i malému lyžaři přivolán vrtulník, protože záchranáři měli podezření na vážné zranění páteře.

„V Jeseníkách hlásí všechny skiareály velikou návštěvnost a zároveň registrují tvrdý zledovatělý sníh. Jen během dneška naši záchranáři ošetřili na Dolní Moravě šest zraněných lyžařů," dodal Klimeš.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.