pátek 26. dubna 2024 Oto

Policisté odhalili v týdnu hned tři případy distribuce drog. Zadrželi při tom čtyři podezřelé

Jeseničtí policisté minulý týden odhalili tři případy rozsáhlé distribuce a výroby pervitinu. Zadrželi při tom čtyři podezřelé muže. Při posledním zásahu jim pomohli celníci, kteří dva muže se zásobou pervitinu, marihuany i hašiše zastavili při cestě do Polska. Drogu chtěli distribuovat za hranicemi státu, řekla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Dva muže z Šumperska ve věku 33 a 24 let zastavili celníci v pátek na Jesenicku v blízkosti hraničního přechodu s Polskem. „Protože celníci během kontroly zjistili, že muži u sebe převáží drogy, přivolali na místo jesenické kriminalisty. Ti pak u podezřelých zajistili pervitin nachystaný k distribuci, dále hašiš a marihuanu," uvedla policejní mluvčí.

Další dva muže, kteří zásobovali drogami jesenickou scénu, zadrželi policisté v České Vsi a v Jeseníku. V prvním případě šlo o osmatřicetiletého muže, který si podle kriminalistů pervitin opatřoval nejméně od května loňského roku. Drogu sám užíval, ale také prodával dalším narkomanům. „Obviněnému byl prokázán prodej drogy ve zhruba 60 případech," uvedla policejní mluvčí

Poslední z obviněných, čtyřiatřicetiletý muž z Jeseníku, drogu podle policistů přímo vyráběl. „Na různých místech v Jeseníku vyrobil od září 2017 do února 2018 nejméně 70 gramů metamfetaminu," uvedla Neubauerová. Léky potřebné na výrobu drogy si přivážel z Polska. Naposledy to bylo ve čtvrtek minulý týden, kdy převezl více než sto tablet. „Policisté u čtyřiatřicetiletého muže zajistili kompletní varnu včetně surovin sloužících k ilegální výrobě metamfetaminu," uvedla policejní mluvčí.

Dvojice mužů, které zastavili celníci s drogami při cestě do Polska, čelí podezření z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Zbývající muži, kteří pervitinem zásobovali Jesenicko, byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Oba muži byli v posledních třech letech za stejné jednání již pravomocně odsouzeni.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.