pátek 26. dubna 2024 Oto

Jeseník otevřel novou sportovní halu za 65 milionů korun

Jeseník dnes otevřel dlouho plánovanou sportovní halu za 65 milionů korun. Jde o největší moderní sportovní stánek v regionu, využívat ho budou moci například futsalisté, florbalisté či volejbalisté. Zázemí zde budou mít i karatisté či zdejší úspěšné mažoretky. Hala s kapacitou 385 míst, která se dá zvýšit mobilní tribunou ještě o další stovku míst, má i jednu z největších lezeckých stěn na Moravě. Dnes to řekl mluvčí jesenické radnice Richard Kapustka.

Sportovní zařízení stojí v Dukelské ulici na místě původní haly, která byla loni v dubnu zdemolována. Náklady za její odklizení byly šest milionů korun. „Na novou sportovní halu, která je nyní již zkolaudovaná, čekali sportovci více než 20 let. V plném provozu bude hala od září, nyní se ještě dokupuje sportovní vybavení. Je to nejvýznamnější a dlouho očekávaná investiční akce," uvedl mluvčí radnice.

Hala bude primárně určena pro sportovní kluby, například zdejší futsalisté podle Kapustky několikrát za sebou postoupili do nejvyšší soutěže, v nynější hale však hrát nemohli, neboť nesplňovala normy. „Hala bude určena i pro školy, je propojena spojovacím krčkem s vedlejší střední odbornou školou, a také pro sportovní veřejnost," doplnil Kapustka. Sportovní víceúčelová hala má ústřední hrací plochu o rozměrech 20 krát 40 metrů. Je v ní horolezecká stěna o šířce 17 metrů a výšce až deset metrů, klubovna, šatny pro sportovce a umývárny.

Na stavbu sportovní haly přispěl Olomoucký kraj 17 milionů korun, město získalo také patnáctimilionový dar od jesenické společnosti provozující výherní hrací přístroje. Radnice však přišla o patnáctimilionovou dotaci, kterou se městu podařilo v polovině předloňského roku získat po několikaměsíčním úsilí od ministerstva školství. Svou roli přitom sehrála aféra s dotacemi, kdy byl dotační titul ministerstva školství zrušen. Sportoviště stojí v blízkosti fotbalového stadionu a zrekonstruovaného městského koupaliště. Původní sportovní hala byla postavena v roce 1974.

Autoři | Foto Facebook města Jeseník

Štítky sportovní hala, Jeseník, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.