pátek 29. března 2024 Taťána

Zloději chtěli ukrást vibrační válec. Ten jim ujel a zničil informační tabuli, obrubník, koš a lavičku

Ujetím vibračního válce skončila snaha tří mužů ukrást na rekonstruovaném náměstí v Javorníku na Jesenicku stavební stroj. Válec však nedokázali ovládat. Muži z něj stihli vyskočit a stroj se poté neovladatelně vydal na cestu. Narazil do informační tabule a obrubníků, zastavila ho až lavička. Trojici zlodějů policie stíhá kvůli poškození cizí věci, informovala jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na staveniště rekonstruovaného náměstí tři muži ve věku od 22 do 26 let vnikli v noci na neděli. „Zde měli nastartovat stavební vibrační válec a začít s ním popojíždět. Na nerovném terénu se stroj stal hůře ovladatelný. Mužům se podařilo stroj zastavit a vyskočit z něj. Válec se však vzápětí nekontrolovatelně rozjel vpřed," popsala policejní mluvčí.

Stroj poté projel přes elektrický rozvaděč, projel mobilním oplocením staveniště a vyjel na chodník. Jeho cesta pokračovala na travnatou plochu u budovy městského úřadu a zastavil se po ujetí zhruba 40 metrů nárazem do lavičky. „Mezitím stihl poškodit odpadkový koš, informační tabuli a žulové obrubníky," dodala mluvčí. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 48 tisíc korun.

Autoři | Foto By Edisteewr [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Štítky krádež, vibrační válec, nehoda, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.