pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Honička s policií po Olomouci skončila pro zfetovaného a opilého mladíka havárií

Čtyřiadvacetiletý muž ze Šumperska, který v úterý 2. října 2018 kolem půl deváté večer ujížděl v BWM policejní hlídce v Olomouci a havaroval, měl pozitivní orientační dechovou zkoušku na alkohol i orientační test na amfetamin. Navíc měl vystaven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Řidič narazil do plotu a dalších padesát metrů pokračoval v jízdě

Policisté chtěli za použití výstražného zvukového a světelného zařízení v ulici Jarmily Glazarové v Olomouci zastavit a zkontrolovat osobní motorové vozidlo BMW. Řidič však na uvedený signál nereagoval a začal policistům ujíždět do zahrádkářské kolonie. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk a pravým bokem narazit do drátěného oplocení, to ho však nezastavilo a po padesáti metrech opět narazil do drátěného oplocení.

Mladík byl opilý a pod vlivem pervitinu

To už byl mladý muž zajištěn policisty. „Dechovou zkouškou mu naměřili téměř 0,9 promile alkoholu v dechu, orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na přítomnost amfetaminu. Při dalším šetření policisté zjistili, že řidič má rozhodnutím Okresního soudu Bruntál vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do července 2019,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a hmotná škoda je odhadována na 25 tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto PČR

Štítky nehoda, drogy, alkohol, opilý řidič, zfetovaný řidič, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.