čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Evropská univerzitní hokejová liga odstartovala. Olomoučtí Shields porazili Black Dogs Budweis

Start Evropské univerzitní hokejové ligy za sebou mají zástupci olomoucké Univerzity Palackého University Shields. V nedělním utkání na domácí půdě, kterou je pro olomoucké vysokoškoláky zimní stadion v Uničově, Shields vyhráli nad  BLACK DOGS Budweis 5:3.

O Shields je velký zájem, vybíralo se z pětačtyřiceti hráčů

Už před měsícem měl hlavní trenér Radim Zbránek plné ruce práce a před sebou těžké rozhodování. Zájem o působení v univerzitním týmu byl obrovský, dvou try outů se zúčastnilo 45 hokejistů, a to jak těch, kteří oblékali dres Shields už v minulém roce, tak nováčků. Podle hlavního kouče je důvodů, proč Shields vzbudili takový zájem, hned několik. „Věřím, že hlavní důvod je láska k tomuhle sportu. Spousta hráčů dá ve většině případů přednost studiu, protože jejich hokejová kariéra není úplně zářivá. Tohle je skvělá příležitost dělat oboje a ještě si pár let zahrát, něčeho dosáhnout a třeba se dostat i do výběru ligy. Letos si někteří mohou zahrát ve výběru EUHL proti výběrům Ruska, Ameriky, Kanady a Švédska v USA. Samozřejmě s tím vším je spojená i reprezentace olomoucké univerzity a českého hokeje. Myslím, že možnost věnovat se dál hokeji, byla důvodem, proč si řada nováčků vybrala ke studiu právě olomouckou univerzitu,“ tvrdil Radim Zbránek.

Studium a hokej dohromady? Shields jsou jasná volba

Slova olomouckého trenéra potvrdil i Jan Matuška, pro kterého je to druhý ročník v univerzitním mančaftu. „Já jsem měl jasno hned. Chci studovat a univerzitní hokej je ke škole jasná volba,“ přiznal útočník, který v minulém roce patřil k oporám týmu.

Už před začátkem nového ročníku si Shields stanovili smělé plány. „Nejnižší metou pro nás letos bude opět play-off, ale oproti loňské sezóně chceme mít vyřazovací boje zajištěné už po první části. Bude to obtížné, ale ne nemožné,“ řekl odhodlaně Radim Zbránek.

Hráči mají velké plány na hřišti, vedení zase v marketingu

Velké plány ale nemají jen hráči, i vedení týmu má před sebou spoustu úkolů. Poměrně nový tým se totiž do povědomí Olomoučanů teprve dostává. A právě na propagaci chce vedení klubu a marketingový tým zapracovat. „Chceme se zviditelnit a dostat se celkově více do povědomí Olomouce i univerzity, protože studenti o tom ještě ví málo. Chtěla bych navázat spolupráci s Ološlapem, což už se vlastně povedlo, chci aby vzniklo zajímavé promo video a více se účastnit veřejných akcí. Chtěla bych, aby se dostali například do olomouckých rádií. Aby ukázali, že hokej není jen ta tvrdá hra, ale že to jsou kluci se srdcem na pravém místě. Zároveň z toho plynou pozdější benefity,“ nastínila marketingová manažerka Nika Tótová.

Sama si ale uvědomuje, že důležité budou hlavně výsledky týmu, na které může realizační tým i ten marketingový navázat. „Těžko se propaguje něco, o čem skoro nikdo neví. Záleží hodně na hráčích. Ze strany realizačního týmu a marketingu mají velikou podporu, uděláme pro ně cokoliv, co jim na očích uvidíme, podle toho ale bude muset vypadat hra. Od toho se pak bude odvíjet zbytek. Myslím, že kluci mají pro letošní sezónu hodně dobře našlápnuto. Věřím v našeho trenéra. Držím mu palce, aby to s kluky skloubil. I oni sami jsou do toho zapálení. Když jsem se bavila s některými hráči, vím že do toho chtějí jít od srdce a hodně jim na tom záleží,“ prozradila studentka Cyrilometodějské teologické fakulty a Vyšší odborné školy CARITAS.

Vítězství na začátek sezóny

Na úvod sezóny Shields porazili na uničovském zimním stadionu nováčka z Českých Budějovic Black Dogs Budweis 5:3. Další domácí zápas odehrají olomoučtí vysokoškoláci v neděli 21. října od pěti hodin odpoledne proti Banské Bystrici opět na půdě Uničova.


 


 


 

Autoři | Foto Facebook University Shields Olomouc, Jiří Novotný

Štítky sport, hokej, University Shields, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.