čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Začátek víkendu byl ve znamení krádeží. Odcizeny byly peníze, mobil i aku vrtačka

O peněženku s celým obsahem přišla v pátek dopoledne v jednom z olomouckých barů žena. A trestnímu postihu se vystavuje i osoba, která našla a nechala si mobilní telefon Huawei P 20. Škodu způsobil i člověk, který se vloupal do Škody Octavie.

Třiačtyřicetiletá žena byla okradena v baru

Žena přišla o peněženku i s celým obsahem v pátek dopoledne v jednom z olomouckých barů. Někdo neznámý jí zcela nepozorovaně odcizil z volně odložené kabelky. Kromě osobních dokladů v ní měla i platební kartu a slevové karty. Poškozená škodu odhadla na předběžně pátnáctset korun. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Neznámý zloděj odcizil mobil Huawei P 20

Trestnímu postihu se vystavuje osoba, která našla a nechala si mobilní telefon  Huawei P 20, který jeho majitelka vytratila v pátek 12. října v ranních hodinách. K případu došlo v olomoucké části Neředín, během cesty k tramvajové zastávce Krematorium. Vznikla jí škoda za předběžně jedenáct tisíc korun. Případ policie prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok.

Lupič se vloupal do auta a ukradl aku vrtačku

Škodu za téměř čtrnáct tisíc korun způsobil zatím neznámý pachatel, který se někdy v době ze čtvrtka na pátek vloupal do Škody Octavie, která bylo zaparkované na ulici Karolíny Světlé v Olomouci, části Holice. Na vozidle rozbil jedno z oken a z vnitřních prostor sebral na podlaze uložený kufr s aku vrtačkou zn. Bener. Škoda odcizením je odhadována na deset tisíc korun, poškozením na téměř čtyři tisíce korun. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky, dodala Urbánková.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krádež, Olomoucko, zloděj, krimi, Škoda, bar, kabelka, mobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.