čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VIDEO: Policie uzavřela případ zfetovaného motorkáře, který srazil v Mohelnici policistku

Motorkáři, který v Mohelnici ve čtvrtek 18. října 2018 krátce před devátou hodinou ráno srazil a zranil policistku při výkonu služby, hrozí podle policie aktuálně šest let vězení.

„Vyšetřování tohoto případu bylo ze strany policejního orgánu skončeno a spisový materiál byl společně s návrhem na podání obžaloby předložen státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství v Šumperku," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

„Informuji, že v průběhu vyšetřování došlo na základě zjištění a vyhodnocení veškerých okolnostní případu včetně výsledků znaleckého zkoumání ke změně v původní právní kvalifikaci skutku, ale také k jejímu rozšíření o obvinění ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku dnes již pětatřicetiletému obviněnému, mimo jiné, až šestiletý trest odnětí svobody," řekla Vybíhalová.

Dopravní hlídka dohlížela v ulici Družstevní v Mohelnici na dodržování pravidel silničního provozu a stanovené rychlosti jízdy v obci. „V rámci této kontroly byla řidiči motocyklu naměřena rychlost 92 kilometrů v hodině. Z tohoto důvodu byl předepsaným způsobem na ulici Uničovské zastavován další hlídkou dopravních policistů. Policistka mu přitom zcela zřetelně a včas dávala zastavovacím terčem se vztyčenou pravou rukou znamení k zastavení motocyklu a levou rukou jej směřovala k pravému okraji vozovky. Na výzvu policistky k zastavení zareagoval řidič nejprve zpomalením jízdy,“ popsala začátek incidentu mluvčí.

Když byl motorkář asi tři metry před policistkou, přidal plyn a ve snaze z místa ujet, srazil policistku. Ta tvrdě dopadla na silnici a zůstala nehybně ležet. Motorkáře policisté na místě zadrželi a na pomoc ihned přivolali zdravotnickou záchrannou službu. „Oba účastníci byli po prvotním ošetření přepraveni k dalšímu vyšetření do šumperské nemocnice. Policistka byla po ošetření propuštěna do domácího léčení a byla jí vystavena pracovní neschopnost,“ pokračuje Jiřina Vybíhalová.

Důvodů, proč se chtěl řidič motocyklu policejní kontrole vyhnout, bylo hned několik. Muž nikdy neměl řidičský průkaz, jel na neregistrovaném stroji, který si podomácku sestavil z různých dílů a na něj připevnil registrační značku, kterou dle svého vyjádření dříve našel a ponechal si ji.

Muž u sebe měl drogy a byl pod jejich vlivem

Dechová zkouška byla negativní, orientační test na drogy však ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin/metamfetamin. „Při kontrole byly u řidiče dále nalezeny a zajištěny také obaly obsahující sušenou rostlinnou hmotu a bílou krystalickou látku, pravděpodobně pervitin,“ zakončila popis případu Jiřina Vybíhalová.

 

Foto PČR

Štítky nehoda, sražená policistka, drogy, motorkář, policie, Mohelnice, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.