pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté byli hromadně darovat krev v olomoucké Fakultní nemocnici

Stává se již tradicí, že policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje hromadně dvakrát ročně darují krev a plazmu a to v dubnu a říjnu.

Ve středu 31. 10. 2018 se sešlo 20 dárců. V dubnu bylo více dárců, ale někteří tentokrát museli darování odložit z důvodu nemoci nebo pracovního vytížení a dostaví v následujících dnech, jakmile jim to služba dovolí.

Mezi dnešními dárci jsou i 3 prvodárci, kteří se rozhodli rozšířit policejní řady, dále 5 držitelů zlaté, 5 stříbrné a 2 bronzové Janského plakety, tři držitelé Zlatého kříže druhého a jeden třetího stupně. Krajské ředitelství má přes pět set dárců z řad policistů a občanských zaměstnanců. Transfuzní oddělení si dárce domlouvá dle potřeby a zve si je také samostatně.

Všechny dárce přivítal za Policii ČR vedoucí ÚO Olomouc plk. Jiří Musil a také za účast poděkovala primářka transfuzního oddělení FN Olomouc MUDr. Dana Galuszková, která zdůraznila, že každá darovaná kapka krve může pomoci zachránit lidský život.

Společné darování krve lze považovat za malou společenskou událost. Dárci jsou z různých odborů krajského ředitelství a z obvodních oddělení z Olomouce. Tato společná akce motivuje i další mladé policisty a občanské zaměstnance k darování krve.

Policisté se každý den setkávají se zraněnými při dopravních nehodách. Darovaná krev jistě pomůže zachránit životy zraněných nebo nemocných lidí. Za 10 měsíců letošního roku na silnicích Olomouckého kraje došlo k více jak 4 tisícům dopravních nehod, při kterých bylo zraněno takřka 1 300 lidí.

Tisková zpráva

Štítky policie, darování krve, tranfuzní oddělení, Fakultní nemocnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.