čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Tomáš Klus hrál v LDN Vojenské nemocnice v Olomouci v rámci projektu Vánoce pro všechny

V SeniorCentru Olomouc se rozhodli, že tyto Vánoce nechtějí jen dostávat, ale i dávat. Proto z výtěžku vánočního jarmarku zakoupili dárek pro pacientku léčebny dlouhodobě nemocných. Na zahájení projektu se do Léčebny dlouhodobě nemocných Vojenské nemocnice Olomouc vypravili s reprezentantkou klientů SeniorCentra Olomouc Zdenkou Špundovou.

Cílem dobročinného neziskového projektu Vánoce pro všechny je obdarování seniorů, kteří jsou nuceni zůstat během vánočních svátků v léčebnách dlouhodobě nemocných. Projekt vznikl z iniciativy studentů Univerzity Palackého.

„Zde jsme si společně s pacienty LDN vyslechli koncert Tomáše Kluse, který přijel projekt podpořit. Milé vystupování zpěváka naši klientku tak zaujalo, že se rozhodla přede všemi vyslovit vřelé díky. Zpěvák byl potěšen a dal se s paní Špundovou do hovoru, během nějž zjistil, že paní Zdenka má dnes oslavu narozenin, na kterou byl ihned pozván. Pan Klus z narozenin kvůli svému večernímu koncertu omluvil, ale pohotově vytáhl z kapsy dárek a nasadil na ruku nadšené paní Špundové krásný náramek. Kromě toho obdržela paní Špundová od zpěváka také srdečné přání a polibek. Přestože jsme do LDN přijely rozdávat radost, setkání s panem Klusem udělalo nesmírnou radost také nám," popsala Lenka Bazgerová, vedoucí aktivizační pracovnice SeniorCentra SeneCura Olomouc. Celá akce se konala díky dobročinnému neziskovému projektu Vánoce pro všechny.

„Poté již byl čas najít pacienta, kterému uděláme radost my. Přestože bychom chtěly obdarovat všechny, musely jsme vybrat jen jednoho. Nakonec jsme se rozhodly splnit přání paní Karle Šimkové, která je v LDN již třetím rokem. Paní Karla měla z naší návštěvy radost, přivítala nás krásným úsměvem. Za pomoci sestřičky jsme se dozvěděly, co si paní Šimková přeje pod stromeček. Skromné přání této milé paní nás zaujalo a rozhodly jsme se, že již není potřeba navštěvovat další pacienty, protože této milé paní chceme dárek předat," uvedla Lenka Bazgerová.

Foto SeniorCentrum

Štítky senioři, Vánoce, Tomáš Klus, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.