úterý 16. dubna 2024 Irena

Nadšenci z Olomouce opět pořádají materiální sbírku Šťastné a chlupaté pro opuštěné psy. Zapojte se také

Už potřetí pořádá parta nadšenců z Olomouce materiální sbírku pro opuštěné psy Šťastné a chlupaté – letos dokonce s podtitulem Kéž by letos v útulku neměli Vánoce na hovno. A pro letošní rok si vybrali útulek Voříšek v Čechách pod Kosířem, kam v týdnu před Štědrým dnem povezou předat nasbírané dárky.

Aktuality ze sbírky Šťastné a chlupaté můžete pravidelně sledovat na jejich oficiální facebookové stránce.

Materiální sbírka Šťastné a chlupaté je již v plném proudu. „Lidé mohou od začátku prosince nosit granule, pamlsky, hračky nebo třeba deky na sběrná místa po celé Olomouci,” říká Lucie Zatloukalová, iniciátorka projektu. Sbírka končí 14. prosince.

První rok sbírky byl zaměřen na opuštěné psy v Rumunsku. Šťastné a chlupaté tehdy přispělo velkým množstvím potřeb pro psy do kontejneru, který putoval právě do Rumunska. Minulý rok se sbírka zaměřila už na místní útulky, jako první organizátoři vybrali Útulek jinak v Napajedlích.

„Pro letošek jsme vybrali Útulek Voříšek, který se nachází nedaleko Olomouce, v Čechách pod Kosířem. Věříme, že po těch třech letech se už o sbírce v Olomouci ví a lidé přinesou zase o něco víc dobrot, dek či hraček pro pejsky," říká Lucie.

Sběrných míst je v Olomouci zase více než minulý rok. K Olopunči, Bajkazylu, kavárně Druhý domov, Bistré krávě, Flop Shopu se letos připojilo ještě coworkingové centrum Vault 42. Všude tam můžou lidé donést až do 14. prosince donést, co uznají za vhodné. Vybírají se deky, granule, pamlsky, hračky nebo pelíšky. Zkrátka všechno, co pomůže udělat pejskům hezké Vánoce. 

Pro prvních padesát dárců je navíc připraven stylový pytlík na psí hovínka, kde však dárci nenajdou to, k čemu je sáček určený, ale pamětní certifikát. Navíc, u Olopunče při předávání dárků dostanou punč zadarmo, v Bistré krávě a Druhém domově si mohou vybrat horký nápoj grátis.

Projekt podpořili i hokejisté z HC Olomouc, kteří se zapojili i loňský rok a darovali společně hromadu potřeb pro pejsky. Ani letos tomu nebude jinak.

Autoři | Foto Sandra Tilkeridisová

Štítky Šťastné a chlupaté, Vánoce, sbírka, útulek Voříšek

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.