sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucký útulek hledá minimálně padesát dobrovolníků na odchyt toulavého psa

Olomoucký útulek, který je součástí Ligy na ochranu zvířat ČR, hledá minimálně padesát dobrovolníků, kteří mohou pomoci při odchytu feny Laury, která se už 25. listopadu zaběhla a od té doby se ji nedaří odchytit.

Laura je velice vystrašený pes, z boudy se jí nechtělo ani v útulku. Její panička za ní před adopcí docházela do útulku, aby si na sebe zvykly. Ani v novém domově však Lauru strach neopustil. Nechtěla na dvorek, nepomáhaly pokusy o výlety autem, ani přítomnost lidí z útulku, které Laura znala. Fenka se 25. listopadu doma na Bělidlech v Olomouci lekla něčeho imaginárního ve své hlavě, vyběhla na zahradu, prorazila plot a od té doby je na útěku.

Nepomohli ani psí psychologové

Fenka má velký strach z lidí, ostatních psů, tmy i ze všeho cizího. Nikdy však ze strachu nebyla agresivní. Rady s jejími strachy si nevědí ani zkušení psí psychologové. „Většina výcvikářů a psích psychologů má zkušenosti spíš se psy s projevy agrese, či separační úzkostí, ale Laura je takový speciální případ. Je jiná než normální psi, je jiná než psi z množíren, nikdo nerozumí, co se jí děje v hlavě,“ píše se na oficiálním facebooku olomouckého útulku.

V případě, že Lauru zahlédnete, volejte prosím 604 307 165.

V okolí Bělidel se Laura pohybovala do 4. prosince 2018, ale nepodařilo se ji odchytit ani za pomoci odchytové klece. V současné době by se fenka měla pohybovat mezi Bělidly a Droždínem. 11. prosince byla viděna ve Chválkovicích.

Padesát dobrovolníků na další pokus o odchyt

Plánovaný druhý pokus o odchyt Laury se uskuteční v sobotu 15. prosince mezi půl sedmou ráno a třetí hodinou odpoledne. Útulek uvádí, že podle střízlivých odhadů bude k odchytu potřeba minimálně padesát dobrovolníků. Chcete-li při odchytu Laury pomoci, přečtěte si bližší informace na facebooku olomouckého útulku.

Foto Facebook Útulek Olomouc Loz Čr

Štítky útulek, pes, pátrání, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.