pátek 29. března 2024 Taťána

Vedoucí olomoucké volejbalistky deklasovaly druhý Liberec a v sobotu jedou do Prostějova

Se svými sousedy v tabulce se v rámci 13. extraligového kola utkaly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Vedoucí vysokoškolačky hostily Duklu Liberec a toto důležité měření sil dopadlo pro Olomouc skvěle rychlou výhrou 3:0.

Řežba o první místo se nekonala

Průběh utkání Olomouce s Libercem, které mělo být podle papírových předpokladů tuhou řežbou o první místo v tabulce, předznamenal už úvod zahajovacího setu. Hanačky v něm postupně navyšovaly své vedení (2:0, 8:4), jednou sice škobrtly (11:7, 12:11), ale posléze znovu odskočily (16:11) a i přes tři neproměněné setboly (24:15, 24:18) dovedly sadu do vítězného konce.

Další dva jasné sety

Druhé dějství začalo krátkou bodovou přestřelkou (0:2, 3:2), po níž znovu následoval olomoucký únik (8:5, 11:6) a Dukla se v součtu zmohla jen na dvacet bodů. To ale ještě druhý tým tabulky netušil, co jej čeká. Ve třetí části střetnutí sice znovu vyhrával 2:0, vzápětí však při servisu Košické dostal šestibodový direkt, následně po podání Michalíkové prohrával už 5:16 a celkově získal pouhých devět výměn. Bitva o pozici ligového lídra tak skončila po šedesáti minutách demolicí čekatelek na trůn v poměru 3:0.

„Proti dobře hrajícímu domácímu celku jsme neměli šanci...“

„Utkání jsme nezvládli na pozici číslo čtyři. Bohužel jsme neměli hráčku na vystřídání, a to rozhodlo. Proti dobře hrajícímu domácímu celku jsme neměli šanci,“ konstatoval kouč Dukly Libor Gálík.

„Věděli jsme, že je to důležitý zápas, a chtěli jsme potvrdit naše postavení v tabulce. Navíc jsme si pamatovali poslední nevydařený pohárový duel doma se stejným soupeřem. Od začátku to byl z naší strany zodpovědný výkon a hosté neměli až na pár výjimek šanci dostat se do hry,“ řekl domácí kormidelník Jiří Teplý.

V sobotním 14. ligovém kole se univerzita představí od 19 hodin na hřišti desetinásobného mistra z poslední dekády Prostějova.


VK UP Olomouc - VK Dukla Liberec 3:0 (18, 20, 9)

Rozhodčí: Gall, Pecháček
Čas: 60 minut
Diváků: 500
Olomouc: Dudová, Košická, Sokolová, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero Kovářová.
Liberec: Kopecká, Šotkovská, Kohoutová, Pištěláková, Mikšíková, Candráková, libero Dostálová. Střídaly: Holubcová, Vaňková, Kolářová.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky volejbal, sport, Prostějov, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.