pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: University Shields se postaví juniorům HC Olomouc v charitativním utkání

Období vánočních svátků je tradičně dobou, kdy lidé nemyslí jen na sebe, ale také na ty, kteří v životě neměli nebo nemají tolik štěstí. A olomoučtí hokejisté nejsou výjimkou. Junioři HC Olomouc, tedy klubem, který je už neodmyslitelně spjat s hanáckou metropolí a rozvíjející se univerzitní klub University Shields Olomouc pod mottem "PRO DOBROU VĚC" spojí síly, aby podpořili Dětskou kliniku a nadaci Šance a zpříjemnili dětem nejen konec roku. Do projektu se mimo mantinely kluziště zapojí i A tým HC Olomouc.

Právě pro děti pořádají oba kluby společně Vánoční charitativní utkání, jehož výtěžek z dobrovolného vstupného a sbírky mezi hráči a realizačními týmy poputuje do rukou oddělení dětské onkologie.

Úvodní buly vhodí bývalý kapitán Brančík a rektor univerzity Miller

K utkání, které se uskuteční 28. prosince od 17 hodin na kluzišti olomouckého zimního stadionu, nastoupí hráči univerzitního týmu University Shields Olomouc a junioři HC Olomouc. Ještě před startem zápasu bude vhozeno slavnostní buly, kterého se společně ujme legenda olomouckého hokeje, bývalý kapitán A týmu a současný trenér olomoucké mládeže Richard Brančík a rektor Univerzity Palackého v Olomouci prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A. Ph.D.

Autogramiáda hráčů A týmu

Zápas doplní bohatý doprovodný program. Během přestávky mezi třetinami se představí nejmenší olomoučtí hokejisté, v té druhé se pak do programu zapojí samotní návštěvníci utkání. Organizátoři charitativního utkání připravili tradiční soutěž ve střelbě na branku, a to o hodnotné ceny od BPS Mobil. Fanoušci se mohou těšit také na autogramiádu zástupců A týmu HC Olomouc. Svou účast přislíbil například Jan Lukáš, David Škůrek, Vilém Burian, Jan Jaroměřský, Jan Knotek nebo David Ostřížek.

Soutěž s maskotem

Tím ale program utkání nekončí. Fanoušci se mohou těšit také na soutěž spojenou s maskotem HC Olomouc. Ti, kteří usmístí během utkání na sociální sítě fotku s kohoutem Kokrélem pod hashtagem zápasu - dvakluby_jednomesto, se zapojí do soutěže o balíček od Divadla Tramtarie.

Vstupenky na utkání jsou slosovatelné, v hokejové tombole pak budou mít fanoušci šanci získat další ceny od řady dalších partnerů. Podporu utkání přislíbila ZOO Olomouc, Fit Day, Doller, Laser Arena Olomouc a další firmy. O občerstvení se na zápase postará kavárna Kafe jak lusk a pivovar Chomout.

Dárky pro děti na onkologickém oddělení

Návštěvníci utkání mohou pro děti přinést drobné dárky, které položí pod vánoční stromeček u ledové plochy zimního stadionu. Plyšové hračky však z důvodu složité dezinfekce nejsou vhodné. Hráči HC Olomouc a University Shields Olomouc po Novém roce společně předají vybranou finanční částku a případné drobné dárky dětem na onkologickém oddělení Fakultní nemocnice Olomouc.

Tisková zpráva

Štítky hokej, zápas, Shields, HC Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.