pátek 26. dubna 2024 Oto

Dveře olomouckého elektrobusu neotevřete v rukavicích. Tlačítko reaguje až na přímý kontakt s rukou

O novém elektrobusu jezdí v Olomouci jsme psali dvakrát. Poprvé v říjnu 2018, kdy šel do provozu. Podruhé koncem října, kdy musel být na několik dní z provozu vyřazen, protože mu vítr poškodil střechu. Tentokrát se elektrobusu věnujeme, protože systém otevírání dveří vzbudil nečekané reakce cestujících.

PSALI JSME: Olomoucký dopravní podnik má první elektrobus, představen bude příští pátek

Elektrobus je vybaven právě tlačítkem, které reaguje podobně jako dotykový displej mobilního telefonu. Tedy potřebuje přímý kontakt s rukou, píše se na serveru zdopravy.cz. Některým cestujícím to začalo platit právě v zimních měsících, kdy se začaly nosit rukavice, ve kterých dveře pomocí tlačítka nejdou otevřít.

Dopravní podnik města Olomouce na facebooku fungování dveří vysvětlil.

ČTĚTE TAKÉ: Vítr poškodil střechu nového olomouckého elektrobusu, je mimo provoz

„Funkčnost tlačítka je dána výrobcem. Tuto informaci jsme zveřejnili právě z toho důvodu, že některým cestujícím nešly dveře otevřít a mysleli si, že jsou nefunkční. Přitom stačí jen na chvíli sundat rukavici, následně zmáčknou tlačítko k tomu určené a dveře se otevřou. Z našeho pohledu jsme cestujícím objasnili celou situaci, a usnadnili jsme jim tak nástup do elektrobusu,“ uvedl DPMO na oficiálním facebooku.

Foto Dopravní podnik města Olomouce, a. s.

Štítky elektrobus, dveře, tlačítko, zima, Dopravní podnik města Olomouce, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.