pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučanka shání peníze na náročnou operaci obličeje. Pojišťovna jí nepomůže

Dnes jednatřicetileté Mirce Dobešové z Olomouce lékaři ve čtrnácti letech diagnostikovali zhoubný nádor v dutinách. Tento nádor způsobil, že má Mirka zdeformovanou polovinu obličeje. Teď shání peníze na náročnou operaci.

Když Mirka začala mít první problémy, lékaři si mysleli, že jde o zánět dutin. Nakonec se však přišlo na to, že je situace mnohem vážnější. Šlo o vzácnou a poměrně závažnou formu rakoviny. Mirce byl diagnostikován alveolární rhabdomyosarkom. Úmrtnost pacientů s touto diagnózou je vysoký, na což byli upozorněni i rodiče Mirky.


Mirce Dobešové pomůžete zasláním jakékoliv částky na transparentní účet

2901488890/2010


Lékaři Mirku zachránili za cenu odstranění poloviny horní čelisti i se zuby, lícní kosti a podočnicového oblouku. Právě podočnicový oblouk nahradila titanová mřížka, která postupem času skrze tkáň pronikla ven a teď Mirce táhne spodní víčko dolů.

Další hrozbou je pro Mirku ztráta zraku, a tak bojuje o operaci v zahraničí. V České republice totiž neexistuje tým, který by danou operaci mohl provést. Zkušenosti se zákrokem, který by Mirce pomohl, mají například v nemocnicích v Německu nebo Velké Británii. Na operaci si Mirka shání peníze sama, jelikož její pojišťovna zákrok v zahraničí odmítá uhradit.

Lidé na Mirčin transparentní účet poslali už přes dva a půl milionu korun, potřeba je pět milionů korun.

Podívejte se na reportáž České televize nebo si poslechněte rozhovor s Mirkou na Českém rozhlasu Olomouc.

Foto repro ČT

Štítky operace, obličej, sbírka, peníze, Mirka Dobešová, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.