sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucký kabaret Nabalkoně láká na příběh z viktoriánské Anglie

Jak je důležité míti Filipa? Jak je důležité míti kabaret? A jak je důležité míti Filipa v kabaretu? Odpovědi nejen na tyto hledá olomoucký umělecký soubor Nabalkoně. 19. a 31. ledna se v Nabalkoně Kabaretní scéně v Olomouci podíváme do časů viktoriánské Anglie.

Inscenaci Jak je důležité míti Filipa uvedla skupina Nabalkoně v březnu loňského roku poprvé v Divadle na Šantovce. Od té doby se každé představení těší oblibě diváků napříč generacemi. S otevřením Kabaretní scény se inscenace rozdvojila a přizpůsobila poetice kabaretního prostoru.

Kabaret (francouzsky cabaret – hospoda) je malá scéna se zábavným, humoristickým, hudebním nebo tanečním programem. Obsahuje šansony, skeče. Program se skládá z jednotlivých hudebních, pěveckých, tanečních nebo scénických výstupů.

„Zůstali jsme věrní žánru i příběhu. Změnila se však forma, která je obohacena o autorské písně a tance napsané na míru charakterům příběhu. Postavy tak divákům sdělují své vnitřní pocity a emoční rozpoložení,“ vysvětluje produkční scény Tereza Tvrdá.

Příběh z viktoriánské Anglie vypovídá o Jackovi a Algernonovi, dvou kamarádech, kteří skryti pod pseudonymy žijí prostopášný život, neslučitelný s dobovými mravy. Co se však stane, když se do spleti drobných lží a intrik přimíchá láska? To vše se dozvíte na Wild(e) večeru s Filipem aneb Jak je důležité míti Kabaret.

  • 19. 1. (19.00) - Wild(e) večer s Filipem aneb Jak je důležité míti Kabaret.
  • 31. 1. (19.00) - Wild(e) večer s Filipem aneb Jak je důležité míti Kabaret.

Vstupné je dobrovolné a místa si můžete rezervovat na čísle 721 005 474.

Tisková zpráva | Foto Hana Koudelková

Štítky kultura, divadlo, kabaret, Nabalkoně, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.