pátek 29. března 2024 Taťána

Nová multifunkční hala by mohla mít stavební povolení za čtyři měsíce. Stát bude jednu miliardu

Nová víceúčelová hala má vzniknout v Hynaisově ulici v Olomouci na místě Zimního stadionu. Stavební povolení by měla mít do čtyř až sedmi měsíců. Sestavit pracovní skupinu a předložit návrh investičního záměru včetně harmonogramu dalších kroků pro vznik nové haly je úkolem primátora města Olomouce Mirka Žbánka.

Návrh architekta Roberta Štefky z roku 2012 počítá se vznikem nové malé haly a parkovacího domu. Olomoucká hala už figuruje v seznamu projektů, které byly zařazeny do Národního investičního plánu. Aktuálně se jedná o podobě finanční účasti státu, města a kraje.

Prioritou je oprava střechy

Prioritou je oprava střechy. Ta by mohla být využita i pro novou halu, pokud by se zvedla do roviny na úrovni třetího patra nové haly. Projekt počítá se stávajícím rozsahem ledové plochy a současných tribun. Hlavní vstup by byl v úrovni třetího patra.

Malá hala je v projektu posunutá blíž strojovně i velké hale. Počítá se v ní s průhlednými mantinely. Budoucí parkovací dům by se pak s halou propojil v jednotlivých patrech.

Hokej zůstává prioriou pro využítí haly, prostor však dostanou i jiné sporty. Nová hala může fungovat i jako koncertní sál.

Štítky rekonstrukce, zimní stadion, multifunkční hala, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.