čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Celníci zajistili v Olomouci cisternu s nezdaněným lihem. Měla polskou poznávací značku

Celníci zajistili na silničním obchvatu Olomouce cisternu s nezdaněným lihem. Převážela 30.000 litrů etanolu. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na více než osm milionů korun, informovala dnes mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová. Šlo o cisternu s polskou poznávací značkou.

Cisternu zastavili celníci během běžné kontroly na konci roku, o případu informovali dnes. Ke kontrole si vytipovali nákladní vozidlo s cisternovým návěsem s polskou státní poznávací značkou. „Při kontrole průvodních dokladů nebyl řidič schopen prokázat řádné zdanění převáženého zboží. Proto celníci nákladní vozidlo s etanolem zajistili a z cisterny odebrali vzorky," uvedla mluvčí celníků.

Vzorky byly podrobeny další analýze v celně-technické laboratoři. „Výsledky rozborů, které máme v současnosti k dispozici, potvrdily, že denaturace etanolu není provedena v souladu s legislativou EU a tudíž se jedná o přepravu v rozporu s předpisy České republiky," doplnila mluvčí celníků. Pokud se podezření z nelegální přepravy etanolu potvrdí a řádné zdanění se nepodaří prokázat, hrozí podle ní propadnutí zboží i dopravního prostředku ve prospěch státu. „Dále bude vyměřena spotřební daň, která je předběžně vyčíslena na více než osm milionů korun," dodala Bortlová.

Autoři | Foto celnisprava.cz

Štítky kriminalita, clo, daně, líh, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.