sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na Poděbradech se otevřela přírodní sauna. V Olomouckém kraji je jediná svého druhu

Myslíte si, že na Poděbradech to žije jenom v létě? Omyl! Tento víkend se tam otevřela poděbradská baňa, která se nachází na hlavní pláži přímo pod restaurací Terasa.

Dřevěná maringotka o rozměrech 2,5 x 7 metrů je rozdělená do tří částí. V odděleném prostoru si návštěvník odloží oblečení a obuv a pokračuje do odpočívárny s křesly, stolkem a samotnou finskou saunou. Sauna je vytápěna elektrickými kamny na přibližnou teplotu 90 stupňů, obložena je dřevem ze severského smrku a pojme čtyři až šest návštěvníků.

Na Poděbradech zatím sprchy nenajdete. Taková přírodní osvěžovna v podobě chladné vody v jezeře je ovšem k nezaplacení. Pravidelné saunování v kombinaci s následným ochlazením totiž pomáhá stimulovat vaši imunitu. Navíc povzbuzuje krevní oběh, otužuje organismus a sportovcům pomáhá k stimulaci regenerace.

Jedná se o jediné zařízení svého druhu v Olomouckém kraji. Podobná sauna se nachází až v Hradci Králové. Provozovatel restaurace Terasa Jiří Holub měl tři roky v hlavě myšlenku na realizaci přírodní sauny. Nakonec se nadšencům podařilo minulý rok sehnat maringotku a opravit ji podle svých představ. Nad projektem dělal dozor odborník, který staví sauny na klíč.

Pro veřejnost se sauna otevřela již tento víkend. Vzhledem k tomu, že zatím není pevně stanovená provozní doba, bude sauna zpočátku hlavně na objednávku. Pro více informací se podívejte zde

Autoři | Foto Facebook olomoucké Poděbrady

Štítky Poděbrady, baňa, sauna, příroda, relax, odpočinek

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.