pátek 3. května 2024 Alexej

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ananas, jackfruit či liči. Afrika se bude o víkendu ochutnávat na Výstavišti Flora

PR článek

Česko-ugandský food projekt Virunga se s ochutnávkou kvalitního exotického ovoce dovezeného přímo z Afriky vrací do Olomouce. Návštěvníci Výstaviště Flora Olomouc mohou v neděli ochutnat například největší ovoce na světě jackfruit.

Virunga vozí organickou fairtrade zemědělskou produkci z Ugandy a Zanzibaru. Ta se sklízí každé pondělí a úterý, ve čtvrtek přiletí ovoce letadlem z Ugandy do Prahy, poté se s čerstvým ovocem jede rovnou na trhy. Lidé z Virungy všechny zemědělce znají osobně a jsou s nimi v každodenním kontaktu.

Návštěvníci trhů budou moci zakoupit ovoce z Ugandy a Zanzibaru – jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, několik druhů marakují, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány, graviolu, duriany a mnoho dalšího. Mimo to bude k dostání i čerstvé ovoce z Asie v podobě dračího ovoce, papáje, mangostan, rambutan či liči.  

Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie a od farmářů jsou nakoupeny za férové ceny. Narozdíl od produktů, které můžeme koupit v supermarketech, jsou plodiny sklízené teprve, když uzrají. Až potom jsou letecky přepravovány do České republiky. „Náš ananas je jeden z posledních kultivarů, které nejsou zasaženy modifikací. Dá se tedy říct, že je to poslední ananas svého druhu, který chutná tak nějak opravdu jako ananas," popisuje zvláštnost ovoce Lucie Mušková z Virungy.

Akce odstartuje na Výstavišti Flora Olomouce v neděli 27. ledna 2019 v deset hodin dopoledne a potrvá do čtyř hodin odpoledne. Všechny produkty budete moci na místě zakoupit. K platbě budete moci využít platební terminály. Vstupné se neplatí.

Tisková zpráva | Foto Tomáš Macák

Štítky Virunga, Afrika, jídlo, trhy, Flora, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.