sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stylový bar Blue Tiger zve na komentovanou degustaci ginu

PR článek

Olomoucký bar Blue Tiger si na poslední den pracovního týdne přichystá speciální akci, při které můžete vypustit páru, ale i džina. V pátek 8. února se budete moci v tomto charismatickém baru na Lafayettově ulici zapojit do komentované ochutnávky ginů. Že jste o tomto útulném baru ještě neslyšeli? Tak to je degustace ginů od brněnského výrobce Roberta Urbánka tou pravou příležitostí.

Právě ve spolupráci s Urbánkem a jeho Little Urban Distillery je připravený exkluzivní večer. Své zkušenosti s komentovanými degustacemi vína v neformální atmosféře se rozhodli využít při organizaci podobné akce. Tentokrát však nepůjde o víno, ale obilnou lihovinu. V 19 hodin návštěvníky přivítají barmani koktejlem Legendary Apple, speciálně přichystaným pro tuto příležitost. Drink namíchají z Urban ginu s tonicem, vylepšeného kapkou calvadosu. Asi dvě hodiny trvající degustace se bude skládat z několika koktejlů, klasického ginu a tonicu nebo ginu „na syrovo“. Celkem můžete ochutnat až sedm různých druhů. Samozřejmostí je možnost zaplnit žaludek i drobným občerstvením. Po skončení ochutnávky dotvoří atmosféru DJ Manala. Za to vše zájemce zaplatí 550 korun. Pokud se vám už teď sbíhají sliny, můžete využít možnost a své místo u degustačního stolu si rezervovat a to skrze facebookové stránky Blue Tigera. Ondra Janošov, zkušený barman podniku, říká, že nejlepší počet lidí pro takovou degustaci je 15–20.

Bar Blue Tiger najdete na Lafayettově ulici od léta minulého roku. Od té doby si už stihl olomoucký tygr vybudovat věrnou klientelu. Dokázal to hlavně díky prvotřídní a velmi specializované nabídce vín, piva, lihovin i nealko nápojů. „Baví nás netradiční věci, některé z nich po Olomouci, ale ani po zbytku republiky moc nenajdete,“ vypráví se zápalem v očích barman Ondra. Ochutnat tak můžete českou sladovou whisky Gold Cock, londýnský „dry“ gin King of Soho, pojmenovaný podle pornokrále Paula Raymonda nebo třeba italský gin Marconi 46. Nejen z tohoto výběru vymýšlí barmanka Tereza Kolečkářová vlastní signature koktejly. Dynamický nápojový lístek průběžně obměňují, nyní na něm najdete koktejly inspirované hudebním světem od folklorních písní přes rock až po reggae. Minulá nabídka byla variací na cestu kolem světa. Další unikátností je výběr z biodynamických vín, pěstovaných podle sto padesát let starých metod, tedy mimo jiné úplně bez chemie a v absolutní harmonií s přírodou.

Majitelka baru Klára Zimáčková stojí i za jiným olomouckým kouzelným podnikem – Café La Fée. Blue Tiger má předobraz v dnes již neexistujícím londýnském podniku. Když se uvolnil stylový prostor na Lafayettově ulici v Olomouci, majitelka měla o jeho budoucnosti jasnou představu. „Společně ještě se šikovnou barmankou Terezou Kolečkářovou jsme tady vše tvořili od základů, vyklízeli, malovali, opravovali. Máme přímo na zakázku šité zástěry, které korespondují s vyzněním baru,“ říká Ondřej. Blue Tiger nicméně není výjimečný jen kvůli svému exkluzivnímu výběru nápojů, příjemnému prostředí, ale také díky jiné specialitě. Každému zákazníkovi nabídnou zdarma vodu a na zobání čerstvě upečený popcorn. Modře podsvícený, útulný a stylový bar má otevřeno úterý až sobota od 18 hodin do 1 hodiny ranní.

Pro více informací se podívejte na jejich facebookové stránky nebo neváhejte a osobně zajděte načerpat nevšední atmosféru divokého, nespoutaného, ale přirozeného podniku přímo v srdci Olomouce.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.