čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Některé nemocnice v Olomouckém kraji zakázaly návštěvy kvůli rostoucímu počtu akutních respiračních onemocnění

Nemocnice v Prostějově, Šternberku a Přerově kvůli rostoucímu počtu akutních respiračních onemocnění zakázaly ode dneška návštěvy až do odvolání.

K zákazu návštěv vedení nemocnic přistoupilo proto, aby byli chráněni zejména hospitalizovaní pacienti, ale i ošetřující personál. V Jesenické nemocnici zatím omezení nemáme," řekla mluvčí nemocnic Lucie Drahošová. Už od minulého pátku zakázala návštěvy nemocnice v Hranicích na Přerovsku. Naopak Nemocnice Šumperk návštěvy zatím neomezila. „Situaci pečlivě monitorujeme, zatím jsou však u nás návštěvy stále povoleny. Prosíme však příbuzné pacientů, aby vždy zvážili svoji případnou návštěvu v nemocnici s ohledem na svůj zdravotní stav," řekla mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke.

Zákaz návštěv není vyhlášen ani ve Fakultní nemocnici Olomouc. „Jednotlivé kliniky, ústavy a oddělení si o takovém zákazu rozhodují samy, za celou nemocnici se zákaz standardně nevydává. Zároveň se snažíme veřejnost poučit v tom směru, aby návštěvy lidé absolvovali pouze v odpovídajícím zdravotním stavu, a nevystavovali tak své blízké zbytečnému riziku," uvedl mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zdraví, návštěvy, zákaz, prevence, epidemie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.