pátek 29. března 2024 Taťána

Představení Divadla Tramtarie upozorní seniory na praktiky podvodníků

Pomoci seniorům rozpoznat manipulativní a falešné chování podvodníků má komentované divadelní přestavení, které pod názvem Víš, kdo volá připravuje sociální odbor Olomouckého kraje spolu s olomouckým divadlem Tramtarie. Představení by mělo zhlédnout 500 seniorů.

„Podvodníci, kteří se zaměřili na seniory, v poslední době změnili taktiku. Už nezvou na výlety, kterými maskovali prodejní akce, ale využívají telefon. Stačí jim několik dobře zvolených slov a nic netušící senior se může dostat do velkých problémů. Tomu má nový krajský projekt zabránit," uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Projekt počítá s dvěma komentovanými představeními v Olomouci a po jednom v každém z bývalých okresních měst. Senioři budou mít na představení vstup zdarma.

„Během představení vystoupí také policista, který seznámí obecenstvo s aktuálními trendy v podvodném chování pachatelů. Zároveň vysvětlí, jak se může podvedený člověk bránit," doplnil krajský manažer prevence kriminality Michal Poláček.

Vedle seniorů se Olomoucký kraj letos zaměří v rámci prevence kriminality i na oběti kybernetické šikany a vydá informativní letáky, které policistům poradí, jak s nimi pracovat. Hejtmanství zároveň zaštítí konferenci zaměřenou na technické prostředky a zabezpečení objektů a veřejných prostranství.

„Všechny plánované projekty přijdou na více než 450.000 korun. Hejtmanství se proto uchází o dotaci z ministerstva vnitra. O tom, zda ji získá, se rozhodne na jaře," dodala mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

Autoři | Foto Facebook Divadlo Tramtarie

Štítky kultura, správa, kriminalita, senioři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.