čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO/VIDEO: Toxi tým v Olomouci zadržel muže přímo při výrobě pervitinu

Koncem ledna letošního roku realizovali kriminalisté olomouckého Toxi týmu další případ na úseku drogové problematiky. Výsledkem je zadržení čtyřiapadesátiletého muže z Olomoucka a jeho následné obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

30. ledna 2019 byl čtyřiapadesátiletý muž zadržen na Olomoucku právě v okamžiku, kdy drogu vyráběl. Při domovní prohlídce zajistili policisté stopy úzce související s nelegální výrobou a distribucí drogy. Následující den bylo policejním komisařem zahájeno trestní stíhání muže, kterému hrozí odnětí svobody až na deset let. Trestní stíhání probíhá vazebně.

„Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl minimálně od léta roku 2018 neoprávněně vyrábět a následně distribuovat několika dalším odběratelům na Olomoucku, psychotropní látku metamfetamin, takzvaný pervitin, a to buď za úplatu či zdarma v různých dávkách a množství. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy. Obviněný byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. I on sám je uživatelem drogy," doplnila mluvčí.

Foto PČR

Štítky drogy, dealer, zadržení, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.