pátek 29. března 2024 Taťána

FOTOGALERIE: Hradec Králové porazil Olomouc. Smoleňák chce v létě natřít Plecharénu

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 43. kole extraligy Olomouc 3:1 a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Na páté Vítkovice mají nyní náskok sedmi bodů. Olomouc je i nadále osmá. Vítězný gól vstřelil v čase 39:47 útočník Radek Smoleňák.

„Hráli jsme špatně...“

„Hráli jsme špatně. Bruslili jsme špatně, vázla nám kombinace, nedařilo se nám v osobních soubojích. V prosinci jsme podobný zápas hráli před reprezentační pauzou. Taky jsme hráli špatně, ale dali jsme šťastné góly a vyhráli jsme 3:1. Dnes jsme taky hráli špatně, ale historie se neopakovala. Nezasloužili jsme si vyhrát," řekl trenér domácích Zdeněk Moták.

Oba týmy začaly aktivně a Hradec se dostal během prvních dvou minut do dvou dobrých příležitostí. Chalupa ani Cingel ale Konráda nepřekonali. Po krátké pasáži bez šancí se už hradečtí hokejisté branky dočkali. Rosandič se dobrou kličkou zbavil padajícího obránce a nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout.

Hosté byli i nadále aktivnějším týmem a zejména Paulovičově dorážce v cestě do sítě mnoho nechybělo. Olomouc se do největší šance dostala dvě minuty před koncem první třetiny, ale Knotek brankáře Pavelku v samostatném úniku nepřekonal.

Irglovo vyrovnání

Vyrovnání měl na začátku druhé třetiny na hokejce Burian, jehož zakončení ale Pavelka i s notnou dávkou štěstí zneškodnil. Hezkou individuální akcí se prezentoval olomoucký Jergl, ale také jeho bekhendové zakončení mířilo nad.

V polovině zápasu předvedl výtečný zákrok Konrád a jeho spoluhráčům se následně podařilo v přesilové hře čtyři na tři vyrovnat. Autorem branky byl Irgl.

Vítězný gól potvrdilo video

Nerozhodný stav se změnil až v poslední minutě druhé části, kdy se taktéž v přesilové hře prosadil Smoleňák. Jeho gól musel potvrdit až videorozhodčí. Stalo se tak až po skončení druhé třetiny a 17 vteřin, které uplynuly mezi brankou a koncem třetiny, se dohrávalo až po druhé přestávce.

„Byl to pro nás důležitý gól. Jen jsem doufal, že to šlo do branky. Neslyšel jsem tyčku ani břevno, tak jsem spíš tak doufal," řekl Smoleňák, který se ve velké šanci ocitl také ve třetí dvacetiminutovce. Tentokrát ale Koukalovo nahození do branky nedotlačil.

Hosté hráli chytře a čekali na chyby domácích. Po jedné z nich se dostali do úniku dvou proti jednomu Chalupa s Vopelkou. Prvně jmenovaný předložil kotouč Vopelkovi, který Konráda překonal střelou do šibenice. Olomouc již poté zápas zdramatizovat nedokázala.

Smoleňák se vyjádřil k Plecharéně

„V Olomouci jsem ještě nikdy nehrál, je to kulturní zážitek. Přemýšlel jsem dokonce, že bych se tu nějak zkusil domluvit a v létě bychom ten zimák natřeli, protože zvenku je to šílené. Ale jak říkám, já to mám rád a nejsem proti tomu, má to svoje kouzlo. Ale nějakou barvu by si to zasloužilo," řekl Smoleňák.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, 43. kolo, Olomouc, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.