sobota 20. dubna 2024 Marcela

Sezóna olomouckého rozária se blíží. Nové budou plachty i naplněné bazénky

Nová sezona olomouckého rozária je za dveřmi, proto i dokončování druhé fáze rekonstrukce se blíží k závěru. Již v prosinci 2018 bylo díky ní v rozáriu rozsvíceno nové veřejné osvětlení. Nyní se zde dodělávají chodníky a následuje montáž venkovního sedacího nábytku, který vhodným způsobem doplní stávající mobiliář.

„Ruku v ruce s blížící se novou sezonou jde i jednání v rámci reklamace sloupů stínících plachet, které mají být v rozáriu v rámci bezpečnosti překotveny. Výsledkem jednání je demontáž všech sloupů a opětovná montáž v nových pozicích v souladu se statickým posudkem. Vše by mělo být vyhotoveno do konce března,“ prozradil náměstek technického úseku Výstaviště Flora Olomouc Jiří Svačinka. V konečné fázi jednání je i reklamace propustných bazénků.

Kvalitnější osvětlení získala i jižní část Smetanových sadů, kde bylo od prosince 2018 do současnosti vyměněno na 40 kusů svítidel. „Původní sodíkové výbojky jsou postupně nahrazovány LED žárovkami. Přínosem této investice je vyšší svítivost, úspora elektrické energie a tím i ekologický přínos,“ vysvětlil Svačinka.

Olomoucké rozárium bude společně s botanickou zahradou a alpinem veřejnosti otevřeno od dubna do 15. října, úterý až neděle, vždy od 9:30 do 18 hodin.

Tisková zpráva

Štítky rozárium, parky, inovace, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.