neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bezpečnostní dveře Securidoors zabrání vniku zlodějům i nepříjemnému hluku

PR článek

Jarní i letní prázdniny přímo lákají zloděje, kteří rádi využijí delší nepřítomnosti rodiny v bytě. Bezpečnostní dveře by tak měly být nezbytnou součástí ochrany vašeho majetku. Firma Securidoors zajištuje v Olomouckém kraji dodávku a montáž bezpečnostních dveří od slovenské firmy Securido.

Řada lidí zabezpečení svého bytu podceňuje, a přitom zloději stačí pouhý šroubovák, hasák nebo kleště, aby se dostal přes klasické dveře. „Zloděj může pomocí nástrojů dveře vysadit z pantů, roztáhnout zárubně nebo násilně odstranit kování. Někdy nemusí používat žádné nářadí, stačí do nich pouze kopat nebo vrážet ramenem,“ říká majitel firmy Securidoors Josef Kühr. Bezpečnostní prvky však zloděje zdrží a mnohdy také odradí od samotného dobývání do bytu.

Jakub Grygar, který se společně s Josefem Kührem stará o chod olomoucké pobočky vysvětluje, že oproti starším, klasickým dveřím má Securido navíc bezpečnostní zárubeň, která je zesílená a zakotvená pomocí sedmi trnů do původního zdiva. Samotné dveře mají podstatně více zamykacích prvků. „Klasické dveře mají jednu střelku a jeden zamykací pruh. Securido má sedmibodové jištění u kliky a pak další, které jde do prahu a do zárubně. Celkem tak má devítibodový bezpečnostní systém,“ dodává Kühr. Výrobce dále používá klavírové nerezové panty, které nejdou vůbec vysadit, pro oddělení křídla od zárubně je nutné křídlo odšroubovat.

„Dveře se řadí do třetí bezpečnostní třídy ze čtyř. Do první třidy se bez problémů dostane příležitostný zloděj a stačí mu pouhé kopance. Na dveře druhé třídy již musí použít nástroje a u třetí třídy účinnější sadu nářadí. Dveře čtvrté třídy překoná se základním elektrickým nářadím, ale to jsou už velmi zabezpečené dveře a používají se třeba v muničních skladech,“ popisuje majitel firmy. Kromě bezpečnosti proti zlodějům mají dveře protipožární ochranu a také výborně izolují. Celoobvodové těsnění z paměťové pěny s životností minimálně dvacet let zajistí zvukový útlum až 39 dB. Zabrání vniku nepříjemného hluku, ale také pachu ze společné chodby. „Vhodné jsou nejen s ohledem na bezpečnost, ale také kvůli svým izolačním vlastnostem. Nepropustí hluk z chodby, ani zápach z připálené sousedovy večeře,“ přibližuje Kühr. Dveře se doporučují pouze do bytů, do rodinných domů se nehodí z důvodu jejich celokovové konstrukce, která by mohla promrzat.

Pokud se rozhodnete své staré dveře nahradit, firma Securidoors zajistí kompletní výměnu, úklid a odvoz původních dveří i zárubně. „Na prodejně rádi zákazníkům ukážeme, jak dveře fungují, poradíme s výběrem barvy a dekoru. Prověříme, jestli zvolené dveře jsou skladem, asi padesátku nejžádanějších kusů máme přímo v Olomouci na skladě. V případě, že je nemáme, objednáme u slovenského dodavatele z Topolčan, pak je však nutnost počítat s mírně delší dodací lhůtou,“ popisuje Josef Kühr. Následně se spojí s vedoucím oddělení montáže a spolu s klientem si domluví přesný termín realizace. „Nabízíme dopolední nebo odpolední montáže. Trvají přibližně čtyři hodiny. První možnost je od osmi hodin ráno do přibližně dvanácti hodin. Odpoledne se montážníci dostaví kolem půl jedné. Proběhne samotná výměna, tedy demontáž původních dveří a zárubně, montáž nových, zednické zahlazení, odvoz a likvidace starých dveří,“ přibližuje Kühr. Zákazník obdrží sadu šesti klíčů a také neocenitelný pocit bezpečí.

Firma Securidoors je exkluzivním prodejcem bezpečnostních dveří Securido a vymění jich stovky ročně po celém Olomouckém kraji. Na dveře se vztahuje dvouletá záruční lhůta, ale zajišťují i pozáruční servis. Údržba je velmi jednoduchá, stačí jednou za rok použít na kování mazací tuk. Povrh dveří má kvalitu auto laku, je tedy velmi odolný a stačí jej opláchnout vodou s běžným čistícím prostředkem, případně je lze i naimpregnovat běžnou leštěnkou na nábytek.

Více informací zjistíte na těchto stránkách nebo na prodejně RI OKNA Olomouc na ulici Wellnerova 1215/3 (Ušák). Dveře si nově může také prohlédnou a vyzkoušet i mimo otevírací dobu prodejny, a to ve spodním patře obchodního centra Olomouc City (Globus).

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.