pátek 26. dubna 2024 Oto

Šternberk investuje 26 milionů do modernizace školních učeben

Zhruba 26 milionů korun investuje letos radnice ve Šternberku na Olomoucku do rekonstrukce i nového vybavení odborných učeben a tříd pro výuku počítačové gramotnosti ve všech třech základních školách ve města. Většinu nákladů pokryje dotace z programu IROP ministerstva pro místní rozvoj. Řekla to mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Projekt je zaměřen na rekonstrukci deseti odborných učeben a vybavení dalších tří učeben zaměřených na informační a komunikační technologie. Modernizované prostory budou vybaveny novým nábytkem, výpočetní technikou, učebními a didaktickými pomůckami. Dělníci učebny stavebně upraví a zajistí bezbariérový přístup.

„Šternberské základní školy v současné době nedisponují dostatečně vybavenými moderními odbornými učebnami, kde by mohla probíhat výuka přírodovědných předmětů, cizích jazyků, informačních technologií a řemeslných oborů," zdůvodnila investici Černocká.

Tyto předměty nyní pedagogové učí v učebnách, které jsou technicky zastaralé. „Při výuce není umožněn dostatečný prostor pro praktickou výuku, jako jsou experimenty v rámci přírodovědných předmětů nebo nácviky v rámci jazykových předmětů," podotkla Černocká.

Tři šternberské základní školy zatím nejsou vybaveny moderní internetovou sítí včetně rychlého bezdrátového připojení. „Síť není dostatečně zabezpečena a neumožňuje podporu bezdrátových technologií. Školy tak nemohou využívat internetovou síť pro potřeby moderní a interaktivní výuky," dodala Černocká.

Od investice do modernizace učeben základních škol si radnice slibuje zvýšení zájmu žáků o cizí jazyky, přírodovědné předměty, informační technologie a praktické vyučování, jako je například vaření. Žáci by také měli zlepšit své dovedností při práci s moderní informační technikou.

„Stavební práce ve školách budou prováděny tak, aby co nejméně zasáhly do výuky. Ukončení realizace projektu se předpokládá do konce letních prázdnin," uvedla Černocká.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, stavby, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.