středa 24. dubna 2024 Jiří

Šternberk zvelebí oblíbené oblasti okolo rybníka v Dolním Žlebu

Město Šternberk chystá kromě velkých projektů, jako je nový bazén či dům pro seniory, také několik dalších investic. Jednou z nich je revitalizace oblasti okolo rybníka v Dolním Žlebu. Návrh podpořila i Komise cestovního ruchu a městské památkové zóny.

„První fáze revitalizace bude zahrnovat opravy laviček a doplnění nových dřevěných prvků. Jednáme s vedením Střední odborné školy lesnické a strojírenské Šternberk, která s námi v tomto bude spolupracovat. První lavičky máme v plánu osadit letos v létě,“ přiblížil místostarosta města Libor Šamšula.

Vedení města nechá zpracovat dlouhodobou koncepci rozvoje této oblíbené lokality, která byla v minulosti hojně navštěvovaná. „Postupnými kroky bychom se chtěli dopracovat k tomu, aby byl rybník v Dolním Žlebu i jeho okolí opět využíván turisty. I proto, že tímto směrem chceme letos začít stavět cyklostezku,“ doplnil místostarosta. „Naší vizí je, že tato oblast nebude využívaná jen ve dva nebo tři letní měsíce, ale po celý rok,“ uzavřel šternberský místostarosta Libor Šamšula.

Tisková zpráva | Foto sternberk.eu | Zdroj sternberk.eu

Štítky společnost, turismus, revitalizace, Šternberk, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.