pátek 29. března 2024 Taťána

Tři muži v noci šplhali na lešení u svatého Mořice. Jeden skončil v nemocnici

V sobotu 6. dubna zavolala žena strážníky Městské policie Olomouc, protože ze svého bytu v ulici 8. května slyšela muže, kteří se v jednu hodinu v noci pohybovali na lešení u kostela svatého Mořice v Olomouci. Strážníci objevili několik osob ve vrchní části stavby.

Sedmačtyřicetiletý muž nadýchal 0,91 promile

Osoby na výzvy k opuštění těchto prostor nereagovaly, proto byly na místo přivolány další hlídky a strážníci vstoupili do prostor stavby, kde nalezli sedmačtyřicetiletého muže, který za asistence hlídky slezl z lešení. „Dotyčný při komunikaci špatně artikuloval a bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Když bylo muži sděleno, že bude převezen na protialkoholní a záchytnou stanici, začal být agresivní a strážníci museli použít hmaty na jeho zklidnění. Ve zdravotnickém zařízení byla při hospitalizaci muži zjištěna hodnota 0,91 promile alkoholu v dechu," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Osmačtyřicetiletý muž měl v obličeji krvavé zranění

Další hlídka vstoupila do vyšších pater lešení, kde kontaktovala devatenáctiletého mladíka a osmačtyřicetiletého muže. Ti po výzvě společně se strážníky slezli z lešení. „Při řešení incidentu bylo zjištěno, že starší z dvojice má v obličeji krvavé zranění, které si dle výpovědi způsobil sám při pohybu na lešení. Z tohoto důvodu byli na místo přivoláni zdravotníci. Před jejich příjezdem byla ještě u dvojice provedena dechová zkouška, kdy alkohol byl zjištěn jen u zraněného muže, a to hodnota přes jedno promile. Vzhledem k povaze zranění byl muž převezen na urgentní příjem do fakultní nemocnice k ošetření,“ dodal Čunderle.

Všichni tři muži jsou podezřelí ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. Neuposlechli totiž výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a své jednání budou vysvětlovat před správním orgánem.

Štítky lešení, opilí muži, kostel svatého Mořice, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.