pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí univerzitní hokejisté vybojovali na Akademickém mistrovství ČR bronz

Hokejistům University Shields Olomouc už sezóna Evropské univerzitní hokejové ligy skončila. Jádro týmu se však vydalo na začátku dubna bojovat o další univerzitní úspěchy na Akademické mistrovství České republiky. A je z toho velký úspěch. Reprezentanti Univerzity Palackého si totiž ze Slaného odvezli bronzové medaile.

Turnaj začal pro olomoucké studenty porážkou 0:2 proti týmu Ostravské univerzity. Šlo o kvalifikační utkání, které pro olomoucké znamenalo pouze následnou složitější cestu turnajem. Ve druhém zápase, který byl zároveň první ve skupině, narazili reprezentanti Olomouce na favorizovaný tým z brněnské Masarykovy Univerzity. S tímto soupeřem si poradili poměrem 4:0 a povzbuzeni výborným výsledkem vyzvali hokejisty z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, kterým rovněž nastříleli čtyři branky a po vítězství 4:2 je čekal poslední zápas ve skupině, ze které už po dvou vítězstvích měli téměř jistý postup. V posledním utkání si hokejisté Univerzity Palackého vítězstvím 2:1 nad reprezentanty Západočeské univerzity v Plzni zajistili postup do play-off z prvního místa ve skupině.

Ve čtvrtfinále play-off na ně čekal tým České zemědělské univerzity z Prahy. V tomto zlomovém utkání pro následující působení v turnaji se olomoucký tým nevídaně semknul a obrovskou bojovností a odhodláním dojít si pro vítězství vydřel v prodloužení po výsledku 3:2 vytoužený postup do semifinále. Přes to se však bohužel až do finále nedostal. Porážka 0:2 proti týmu Jihočeské univerzity z Českých Budějovic znamenala účast v souboji dvou zklamaných týmů o konečné třetí místo. V něm olomoučtí reprezentanti narazili na zástupce Univerzity Hradce Králové. Tento zápas zvládli výsledkem 4:2 a nečekaný úspěch byl na světě. Hokejisté Univerzity Palackého pod vedením předsedy klubu Dominika Pudelky vybojovali na Akademickém mistrovství České republiky bronzové medaile a zasloužili se tak o dosavadní největší úspěch olomouckého univerzitního hokeje.

Tisková zpráva | Foto Shields Olomouc

Štítky sport, hokej, Shields Olomouc, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.