čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidič na Černé cestě srazil cyklistku. Ta mu řekla, že je v pořádku, ale nehodu později nahlásila

Policisté žádají veřejnost o pomoc při objasnění dopravní nehody, která se stala v sobotu 6. dubna 2019 kolem půl třetí na silnici v ulici Černá cesta v Olomouci a zjištění řidiče a auta, které při nehodě řídil.

Neznámý řidič nezjištěného auta jel ve směru od ulice Sokolovská k ulici Pasteurova. Po projetí křižovatky odbočil vlevo na Sušilovo náměstí a asi po pěti metrech zastavil u levého kraje silnice. Stojící auto chtěla předjet devětapadesátiletá cyklistka, ale když se nacházela za autem, začal řidič nečekaně couvat.

„V důsledku této situace došlo ke střetu zadní části vozidla s levým bokem jízdního kola. Následkem střetu cyklistka upadla na zem. Po střetu řidič vozidlo zastavil, vystoupil a dotázal se na zdravotní stav cyklistky. Tato mu sdělila, že je v pořádku a na kole jí nevznikla žádná škoda. Řidič po zjištění uvedených skutečností z místa odjel. Teprve až později vyhledala cyklistka lékařské ošetření. Při nehodě došlo k jejímu zranění. Oznámení o předmětné dopravní nehodě přijali policisté dodatečně až 10. dubna 2019," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pokud policii můžete sdělit jakékoliv informace, které by mohly vést k objasnění nehody, zavolejte na telefonní linku 158.

Podle policie byl řidič tmavší pleti ve věku kolem pětadvaceti let. Byl štíhlý a asi 170 centimetrů vysoký. Osobní auto bylo tmavé barvy s tmavými skly. „Bližší informace k vozidlu ani jeho řidiči nemáme k dispozici," dodala mluvčí.

Foto PČR

Štítky pátrání, nehoda, cyklistka, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.