sobota 20. dubna 2024 Marcela

To nejlepší z legendárního Febiofestu uvidíte v kině Metropol

Poslední týden v březnu proběhl v Praze známý mezinárodní filmový festival Febiofest. Stejně jako v minulých letech, i letos vybralo olomoucké kino Metropol několik snímků, které opravdu stojí za zhlédnutí. Promítnou je příští týden v pondělí a v úterý 15. a 16. dubna. Nabitý program obsahuje unikátní dokument režiséra Pána prstenů Petera Jacksona, nejnovější film s Melem Gibsonem v hlavní roli nebo zástupce ruské nezávislé filmové tvorby.

Vstupenky na jednotlivá filmová představení stojí 99 Kč a jsou už nyní k dostání na pokladně kina Metropol nebo na webových stránkách. Nezapomeňte sledovat také facebookovou událost ozvěn, aby vám nic ohledně těchto snímků neuniklo. 

Prvním ze čtveřice filmů promítaných v rámci olomouckých ozvěn Febiofestu bude v pondělí od 17.00 snímek Vice režiséra Adama McKaye. Navazuje zde na spolupráci s hercem Christianem Balem, který se, stejně jako v režisérově předchozím filmu Sázka na nejistotu, ujal hlavní role. Jak už je u tohoto hvězdného herce zvykem, opět prošel výraznou fyzickou proměnou tak, aby co nejvěrněji vypadal jako americký politik Dick Cheney. Právě kolem něj se celý film točí a mapuje vzestup obyčejného úředníka až na pozici viceprezidenta USA. 

V pondělí večer se poté od 20.00 uskuteční výjimečná projekce dokumentárního snímku Nikdy nezestárnou režiséra Petera Jacksona, kterého všichni známe jako filmového tvůrce legendární trilogie Pán prstenů. Tentokrát se zavřel do archivu a přesně ze sto let starého filmového materiálu, natočeného za první světové války, stvořil dosud nevídané dílo. Ve svém unikátním projektu vybral archivní černobílé záběry každodenního života vojáků i civilistů a s pomocí moderních technologií je převedl do barev, které odpovídají dobové realitě. Díky tomu znovu a doslova v nových barvách ožívá jeden z největších světových konfliktů. 

Třetí projekce bude v úterý 16. dubna od 17.00 patřit tragikomedii Humorista ruského režiséra Michaila Idova. Ta se odehrává v 80. letech v Sovětském svazu a její hlavní postavou je komik Boris, žijící život prominenta režimem nejen tolerovaného, ale i podporovaného. V jeho životě ale není vše tak ideální, jak se může zdát. Film pojednává o možnostech svobody v nesvobodné době, o srážce lidské kreativity s tupostí moci.

Olomoucké ozvěny Febiofestu zakončí v úterý od 20.00 americké krimi Na špatné straně, ve kterém září jeden z největších herců současnosti Mel Gibson, který je jako policista se svým parťákem suspendován ze služby kvůli překročení rámce svých povinností. To jim ovšem nebrání, aby ve svém boji s podsvětím pokračovali na vlastní pěst a učinili spravedlnosti zadost. Krimi thriller s notnou dávkou násilí překračuje hranice žánru a poukazuje na problematiku přehnané politické korektnosti, která je v současném světě dovedena až ad absurdum.

Tisková zpráva

Štítky kino Metropol, Febiofest, kultura, filmy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.