pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Práce snů pro milovníky zvířat. Olomoucký útulek hledá ošetřovatele

Olomoucký útulek, který se nachází u letiště v Neředíně, hledá ošetřovatele. Potřebujeme člověka samostatného, odpovědného, komunikativního, zkrátka nadšence, který miluje zvířata. Milovat neznamená jen rozmazlovat, ale i vychovávat, ošetřovat, dokola po nich uklízet, být s nimi v dobrém i ve zlém, píše se na facebooku útulku.

„Hledámě někoho, kdo je navíc věrný. Někteří psi jsou v útulku i roky, jsou to ti, kterým někdo ublížil nebo jsou nemocní a stejně jako ti, jenž mají svůj milující domov, i tito špatně nesou každou změnu a hlavně tu, kdy páneček (ošetřovatel) najednou zmizí a oni si zase musí zvykat na nového," píše se na stránkách útulku.

Ročně olomouckým útulkem projde asi 550 psů, což je zhruba jeden až dva psi denně. Některý den jich přijde pět a zcela výjmečné jsou dny, kdy do útulku nepřijde žádný pejsek.

Co práce v útulku obnáší

Je to fyzicky a psychicky náročná práce. Jsou psi hodní, jsou psi nevypočitatelní, jsou malí a velcí, jsou psi, kteří vás budou zkoušet, ale všichni mají jedno společné, všem musíte uklidit kotec a všechny je potřeba ošetřit nebo je vyvenčit. A to i když je to pes, který váží víc než vy. Potřebujeme, aby měl zájemce technické myšlení, musí zvládnout nahodit pojistky, aspoň provizorně opravit díru v plotě nebo v hadici. Důležité však je i příjemné vystupování a dobrá komunikace.

Nutností je pak vlastní zkušenost s různorodým chováním psů a znát základy psí komunikace, vědět, jakým postojem dává pes najevo strach. Důležité je také počítat s tím, že pes může chtít zpočátku spíš kousnout, než se mazlit.

Řidičák i znalost práce na počítači

Další nutností je řidičák a vlastní auto, případně aspoň bydliště v dosahu útulku. V útulku totiž fungují pohotovosti, kdy jsou zaměstnanci doma, ale jakmile Mětská policie Olomouc zavolá, že vezou psa do útulku, je potřeba dostat se do útulku do půl hodiny, psa převzít a někdy jej hned zavézt na ošetření.

Práce na počítači je důležitá kvůli evidenci psů, osvojovacím smouvám a přijímacím protokolům, které se vedou v elektronické podobě.

Pracovní doba

V útulku funguje nepřetržitý provoz. Směny fungují systémem krátký a dlouhý týden. Ranní směna začíná v 6:00 a končí v 18:00, odpolední začíná v 8:00 a končí ve 20:00.

Další pozicí je střídač, který pracuje od pondělí do pátku od osmi do čtyř hodin. Jakmile někdo onemocní nebo má dovolenou, nastupuje na jeho služby. Může se tak stát, že se mu ze dne na den služba změní, pokud někdo z kolegů onemocní a on bude muset mít službu za něj.

Výdělek

Útulek je nezisková organizace, většina peněz jde primárně na pomoc psům. Příjmy zaměstnanců závisí na tom, co si útulek dokáže vydělat nebo dostane od dárců.

Práce v tomto případě může být koníčkem, můžete se toho o psech spoustu nového naučit a hlavně jim můžete dát šanci na nový život. Životopis můžete zasílat na mail olomouc.utulek-loz@seznam.cz.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky útulek, práce, ošetřovatel, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.