čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Loď Marie Terezie je na Moravě pátým rokem. Letos chystají Plavby Olomouc řadu novinek

Olomouc nabízí místním i turistům projížďku na lodi Marii Terezii po řece Moravě už pátým rokem. Za zmiňovanou službou Plavby Olomouc stojí kapitán Šimon Pelikán a jeho tým. Na poznávacích a zážitkových plavbách ukazuje veřejnosti krásy Olomouce z lodní paluby i v době, kdy koryto řeky prochází značnou rekonstrukcí.

Od loňského roku probíhají v centru města protipovodňová opatření, díky nimž byly plavby lodí přesunuty na nový, neméně atraktivní, úsek. Vyplouvá se z Přístaviště u Vodníka na Nových Sadech. „Od historie a památek se přesuneme k poznávání přírodních krás, proto jsme novou plavbu pojmenovali Poznávací plavby přírodní Olomoucí. V nabídce máme i vícehodinové plavby na úseku třikrát delším, než byl ten historický. Chystáme školní výlety a nově přibydou i příměstské tábory. Novinkou je také to, že se budeme starat o zdejší zázemí s občerstvením, takže se naši návštěvníci před plavbou či po ní mohou náležitě občerstvit. Samozřejmě nás opět čeká nespočet kulturních akcí a setkání napříč generacemi,“ upřesňuje Šimon Pelikán. První plavby byly zahájeny v sobotu 13. dubna 2019, přes Velikonoce chystají Plavby Olomouc i plavby s občerstvením podávaným přímo na lodi. Každodenní plavby probíhají v rozsahu, na který jsou návštěvníci zvyklí z loňska. Veškeré informace naleznou zájemci zde.

Pod Plavby Olomouc patří i pojízdný OLOŠLAP, který letos poprvé vyjel už na konci března. Stejně jako v letech předchozích, i letos jsou v nabídce tradiční soukromé jízdy a jízdy historické s výkladem. V rámci poznávacích jízd chystá OLOŠLAP na letošní sezónu mnoho vylepšení. „Například připravujeme ve spolupráci s městem během poznávacích jízd možnost prohlídky Krytu civilní obrany a také jednu velkou novinku, na jejíž odhalení si budete muset ještě chvilku počkat,“ dodává s úsměvem Šimon Pelikán.

Po loňském ročníku festivalu Řeka má duši, který se odehrál ve Smetanových sadech na jezírku, se i letošní ročník rozhodli organizátoři připravit v srpnu na tomtéž místě.

Tisková zpráva | Foto Plavby Olomouc

Štítky Plavby Olomouc, Morava, Marie Terezie, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.