čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jarní Flora Olomouc láká na spojení květin a skla

PR článek

Ocitněte se ve hře světla a stínu, ve které se prolne půvab jarních květin s křehkou krásou českého skla. Na jedinečnou hlavní expozici s názvem „Strom života“ zve květinová výstava Flora Olomouc 2019 ve dnech 25.– 28. dubna. Přečtěte si deset důvodů proč zavítat na letošní jarní Floru Olomouc.

Objevte jedinečné spojení květin a českého skla

„Hlavní květinová expozice v pavilonu A „Strom života“ zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. To vše podle návrhu přední české floristky Kláry Franc Vavříkové. Ukázky práce se sklem a jeho dekorování představí skláři z Huti František, doprovodný program nabídne odborné přednášky i předváděcí akce,“ popsala ústřední expozici její garantka Marie Doleželová. Třpyt a lesk dodá celé expozici křišťálové sklo z firmy Preciosa.

Brána do Divotvorného světa

Projděte se Bránou do Divotvorného světa, který připravuje Český zahrádkářský svaz v pavilonu C. Najdete zde také oblíbenou poradnu pro pěstitele a zahrádkáře. Chybět nebude ani hudební doprovod v podobě cimbálu a dobrého občerstvení. Podpořit můžete i Chrty v nouzi či mobilní hospic Strom života.

TIP: Se zvýhodněnou online vstupenkou jdete rovnou do areálu.

Včelí pastva na galerii

Nenechte si ujít expozici Včelí pastva na galerii v pavilonu A, která představí veřejnosti sortimenty vhodných medonosných a nektarodárných rostlin a bude se snažit motivovat k novým výsadbám vytvářejících atraktivní městské a venkovské prostředí pro hmyzí opylovače.

Obdivujte soutěžní práce špičkových floristů

Historická oranžerie hostí první ročník mezinárodní floristické soutěže Oasis Visegrad Cup 2019, která je pořádána ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR. Soutěže se zúčastní osm floristů a utkají se ve třech soutěžních kategoriích. Soutěž startuje již ve středu 24. dubna a poslední soutěžní kategorii mohou přijít podpořit návštěvníci do pavilonu A ve čtvrtek od 11 hodin.

Projděte si přehlednou mapu areálu výstavy.

Poznejte prastaré umění bonsají a suiseki

Česká bonsajová asociace uspořádá v rámci jarní Flory Mezinárodní výstavu bonsají a suiseki. V pavilonech G a H se tak návštěvníci mohou těšit na nevšední expozici rostlin s kouzlem a mnohaletou historií, ukázky tvarování bonsají i soutěž talentů.

Užijte si autorskou prohlídku a recitál harfy

Chybět nebude ani večerní prohlídka hlavní expozice v pavilonu A v pátek 26. dubna, která začne autorským komentářem floristky Kláry Franc Vavříkové ve 20 hodin a pokračovat bude recitálem harfy v podání Simony Voříškové. Zvýhodněné online vstupenky jsou již v prodeji.

Pořiďte si široký sortiment zahradního materiálu

Navštivte veletrh drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarní zahradnické trhy a obdivujte především záplavu jarních květin v expozičních záhonech u pavilonů G a H. Tyto záhony jsou ukázkou soudobé a moderní prezentace atraktivních cibulových a letničkových směsí. Rozmanitost vysázených cibulovin v jarním období a letniček a zeleniny v hlavní sezoně zajišťuje dlouhou dobu kvetení a podporuje biodiverzitu, kterou vítají motýli, včely a bezobratlí živočichové.  

Novinka na Rudolfově aleji

Jednou z letošních novinek iniciativy Zaparkuj – oživujeme veřejný prostor Univerzity Palackého je miniprojekt Zaparkuj kulturu v ulicích, který oživí Smetanovy sady tzv. buskingem neboli pouličním uměním. Vystoupení pouličních umělců i odpočinkovou zónu iniciativy Zaparkuj UP Olomouc hledejte na Rudolfově aleji. Na jejich stánku budou zdarma k zapůjčení stolní a deskové hry, sportovní vybavení či deky.

Muzikálový koktejl i jarní dobroty

Z doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na kulturní program na Sambě, který nabídne v pátek a v sobotu program s Receptářem plným zábavy, receptů a v sobotu i muzikálový koktejl Romana Vojtka. Nedělní program láká na hity Revival Petr Spálený i rodinnou soutěžní zábavu. Denně od čtvrtka do soboty proběhnou také promenádní koncerty a baletní vystoupení Moravského divadla v hudebním altánku.

Svět exotiky dokořán

Nedaleké sbírkové skleníky ukrývají skvosty, jakými jsou vzácné druhy palem, letité kaktusy i tropická královna Viktorie královská. O zpestření se postará i zvířecí osazenstvo v čele s leguánem, kajmanem a vodními želvami. Vstup do skleníků je pro návštěvníky výstavy zdarma a otevřeny jsou i botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech.


Termín: 25.  28. dubna
Otvírací doba: Denně od 9.00 do 18.00 hodin.
Vstupné: online 140 Kč, na místě 160 Kč
rodinné vstupné online 280 Kč, na místě 320 Kč
děti 6
15 let 40 Kč
studenti/důchodci 90 Kč
držitelé průkazů ZTP a ZTP/P 70 Kč, doprovod zdarma
hromadné školní výpravy vč. pedagogického doprovodu 30 Kč/os.

Elektronické vstupenky jsou odbavovány na pokladně v pavilonu A, na pokladně ul. Polská, na pokladně od Tržnice. NOVĚ: Možnost platit kartou na pokladně v pavilonu A a na pokladně na ul. Polská.

Štítky Flora, skleníky, jaro, výstava, bonsaje, soutěž, floristé, včely

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.