čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nové parkoviště ve Fakultní nemocnici Olomouc nabídne prostor pro 29 aut

Tři desítky automobilů pojme nové parkoviště v areálu Fakultní nemocnice Olomouc (FN Olomouc), která do stavby této parkovací plochy investovala 2,4 milionu korun. Ve výstavbě je ještě jedno parkoviště pro stovku aut. Řekl to mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Nové parkoviště s kapacitou 29 míst, z nichž dvě jsou určena pro zdravotně postižené, je mezi budovou hlavní lékárny a neurochirurgickou klinikou. Stavba podle Fritschera trvala tři měsíce.

Do června by mělo být zprovozněno parkoviště pod dětskou klinikou. „Bude mít samostatný vjezd z Vojanovy ulice a jeho kapacita bude 100 míst, z toho pět pro hendikepované občany. Součástí této stavby je také demolice starého dílenského objektu," řekl Fritscher.

Branami FN Olomouc denně projede zhruba 2000 vozů. V jejím areálu mají nyní pacienti a návštěvníci k dispozici téměř 800 parkovacích míst, a to zejména v horní části nemocnice.

Za vjezd a stání aut v nemocničním areálu platí řidiči od roku 2004. V roce 2016 nemocnice snížila hodinový poplatek za parkování pacientů a návštěvníků ve svém areálu z 40 na deset korun. Zároveň zrušila všechny výjimky, které dosud některé pacienty od parkovacího poplatku osvobozovaly.

Autoři | Foto marketing.fnol.cz

Štítky ČR, nemocnice, automobilová, FN Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.