úterý 19. března 2024 Josef

FOTOGALERIE/VIDEO: Volejbalistky Olomouce usedly po 23 letech na ligový trůn

Volejbalistky Olomouce získaly po 23 letech titul mistryň republiky. Ve třetím finálovém zápase extraligy porazily doma Prostějov 3:0 a stejným poměrem vyhrály i celou sérii. Dnes Olomoučanky zdolaly obhájkyně titulu z Prostějova zcela jednoznačně po setech 25:18, 25:21 a 25:14, čímž ukončily desetileté kralování regionálního rivala.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého tak zakončily úspěšnou sezonu, v níž v dlouhodobé části extraligy prohrály jen jednou a přidaly i vítězství v Českém poháru. Pro Olomouc je to pátý titul od vzniku v roce 1953. Nejlepší léta prožil tento klub v letech 1993 až 1996, kdy získal čtyři tituly po sobě a u všech byl jako trenér Teplý.

Třetí finálový zápas se vyvíjel zcela jednoznačně od prvních míčů. Olomoucké volejbalistky nastoupily do utkání soustředěné a dominovaly prakticky ve všech herních činnostech. Základ položily dobrým servisem, což jim zjednodušovalo obranu, a když přidaly i pestrý útok, byl nárůst skóre v jejich prospěch markantní.

Prostějov držel krok jen v krátkých pasážích, kdy domácí hráčky s vědomím podstatného náskoku polevily v koncentraci. To platilo zejména o druhém setu, kdy hostující celek pětibodovou sérií stáhl domácí vedení, ale koncovku už zase ovládla Olomouc.

Poslední dějství jen podtrhlo celosezonní suverenitu Olomouce, která sebevědomě šla za svým cílem. Na poslední míče nastoupila i sedmatřicetiletá bývalá reprezentantka Jana Napolitano Šenková, loučící se s kariérou.

Autoři | Foto Jindřich Karas

Štítky Sport, volejbal, ženy, extraliga, play off, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.