čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomoučtí judisté zabodovali na turnaji v Budapešti. Přivezli dvě medaile

Olomoucké judo slaví další úspěch. Na kvalitně obsazeném turnaji v Budapešti se naši závodníci v konkurenci 25 států neztratili a vybojovali dvě medaile, a to v kategorii staršího žactva do 15 let a dorostenek do 18 let. I přesto, že olomoucký region není největší, mladí judisté dokazují, že se umí prosadit i na mezinárodním poli.

Dorostenka Lucie Pustějovská nastoupila do duelů celkem pětkrát. Cesta k medaili však nebyla vůbec jednoduchá. Po nezdaru z prvního zápasu, ve kterém podlehla své soupeřce na wazari, následovalo vyrovnané utkání, které pokračovalo do prodloužení. Zde Lucie musela přehodnotit taktiku svých útoků, což se jí vydařilo, a ona tak postupovala dál v pavouku. V boji o bronz Pustějovská využila soupeřčiny chyby, díky čemuž obsadila bronzovou příčku.

Druhým medailistou se stal Šimon Doubrava, starší žák do 15 let. Dle jeho vlastních slov mu k medaili velmi pomohlo několikatýdenní soustředění v kolébce juda v Japonsku, kde se poctivě připravoval s dalšími členy tréninkové skupiny Judo klubu Olomouc. „Od Japonců jsem toho dost pochytil, a to hlavně v rámci boje o úchop, který je v judu velmi důležitý. Jakmile judista nemá dobrý úchop, útok se mu zpravidla nepovede,“ říká Doubrava, který stanul na stupních vítězů jako stříbrný medailista své kategorie.

Tisková zpráva | Foto Judo klub Olomouc

Štítky judo, sport, úspěch, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.