pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí judisté získali čtyři tituly Mistrů České republiky v kategorii mužů a žen

Letošní Mistrovství České republiky v judu se konalo v Jablonci nad Nisou. Kategorie dospělých mužů a žen není v olomouckém oddílu Judo klub Olomouc sice tou nejrozsáhlejší, nicméně tvrdá práce a vytrvalý trénink se zúročily a Olomoučané získali v této kategorii čtyři mistrovské tituly.

Krásným překvapením byla výhra mladičké Markéty Prusenovské. Ta trénuje v Olomouci již jeden rok a za tu dobu se vypracovala na závodnici mezinárodní úrovně. Na Mistrovsví republiky se jí povedlo urvat tři zápasy ve váhové kategorii do 52 kilogramů.

Extraligový závodník a reprezentant Václav Kovář dominoval v kategorii do 66 kilogramů. Jako nasazená jednička se probojoval až do finále s libereckým judistou Karlem Buriánkem. Tito dva závodníci spolu často trénují v Hradci Králové u olympionika Pavla Petřikova, a tak byl jejich zápas dost vyrovnaný. Zlato však cinklo na olomoucké straně.

Přechod do vyšší váhové kategorie a pět vzájemných duelů čekalo reprezentantku Renatu Zachovou. Ta v současnosti platí za vycházející českou superstar, která dokonce získala v roce 2018 titul vicemistryně Evropy do 23 let. Všechny soupeřky ve váze do 70 kilogramů položila na plná záda před koncem časového limitu.

Ve váze do 100 kilogramů se představil David Klammert, který obsazuje přední příčky ve světovém ranking listu a naplno reprezentuje Českou republiku v zahraničí. Po probojování do finále se utkal s pražským judistou Tomášem Knápkem, se kterým také často trénuje v Praze na hale Folimanka, která je považována za hlavní centrum mužské dospělého juda.

Tisková zpráva

Štítky judo, sport, úspěch, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.