pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

AutoCentrum Olomouc, to nejsou jen auta. Rádi pomůžeme těm, kteří to potřebují, říká Jiří Štreit, jednatel společnosti

PR článek

AutoCentrum Olomouc se již dlouhá léta úspěšně pohybuje na regionálním trhu s osobními a užitkovými automobily. Nestará se však jen o své nablýskané krasavce ze stájí Volkswagen a SEAT, ale myslí také na ty, kteří potřebují naši pomoc. V nedávné době přispělo AutoCentrum Olomouc na vznik dobročinného webu organizace Společně pro děti. Celoročně se pak angažuje i v dalších dobročinných projektech, v tomto roce konkrétně navázalo spolupráci s Nadačním fondem DĚTEM.

V dubnu tohoto roku AutoCentrum Olomouc oslovila olomoucká organizace Společně pro děti, která se přes crowdfundingový portál HitHit snažila získat peníze nezbytné na rozjezd nových webových stránek. Organizace dlouhodobě pomáhá znevýhodněným rodinám a dětem v jejich rozvoji. Cílem nového webu je zveřejnění příběhu konkrétních dětí, kterým lidé mohou přispět na splnění jejich přání, od školních pomůcek až třeba po nové kolo.

„Nejvíce se dalo na HitHitu přispět 10 tisíci korunami. Když jsme se seznámili s ideou Společně pro děti, neváhali jsme ani vteřinu,” říká Jiří Štreit. Nutno podotknout, že stanovenou hranici 50 tisíc korun se podařilo překročit a web, který má pomáhat, už je ve vývoji.

Projekt Společně pro děti však není jedinou akcí, u níž AutoCentrum Olomouc “přiložilo ruku k dílu”. „V letošním roce podpoříme hned tři akce organizace Nadační fond DĚTEM. Veškerý výtěžek z těchto akcí jde na podporu dětského oddělení Nemocnice Prostějov a na nákup nového přístrojového vybavení pro dětskou kliniku ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Víme, že auta, která prodáváme, přináší lidem do života radost a usnadňují jim ho. Proč ale nepomáhat i tam, kde už auta žádnou moc nemají,” vysvětluje jednatel AutoCentra Olomouc.

Na konci února tohoto roku zaměstnanci AutoCentra Olomouc finančně, ale i sami aktivně podpořili Transfúzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc v rámci projektu 450 ml NADĚJE. Díky této akci se podařilo získat 87 prvodárců krve, z toho 46 do Českého národního registru dárců kostní dřeně.

Autoři

Štítky Autocentrum Olomouc, Společně pro děti, charita

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.