čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Pohárový den je tady. Na Andrův stadion přijedou fanoušci Slavie a Baníku, policie je připravena

Fotbalisté Baníku Ostrava a Slavie Praha se dnes večer v Olomouci utkají o domácí pohár. Vršovičtí obhájci trofeje po nedělní bezbrankové remíze na hřišti Baníku získali ligový titul a triumfem v MOL Cupu by si poprvé v samostatné historii zajistili double.

Červenobílí od roku 1993 hráli finále poháru čtyřikrát a pokaždé zvítězili - v letech 1997, 1999, 2002 a vloni. Slezané si o trofej zahrají po 13 letech a vítězstvím si mohou vybojovat účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Finále začne na Andrově stadionu v Olomouci v 19:15.

„Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální, dopravní či letecké služby, policejní psovodi, policisté na koních a samozřejmě i policisté z antikonfliktního týmu. Jsme v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Z Ostravy a Prahy by mělo přijet zhruba 8 tisíc fanoušků. „Z obou měst budou vypraveny speciální vlakové soupravy. Příjezd vlaků očekáváme kolem páté hodiny. Vzhledem k tomu, že to bude v době dopravní špičky, kdy se bude na nádraží a v jeho okolí pohybovat velké množství lidí, budou fanoušky doprovázet z vlakového nádraží na stadion policisté," doplnil mluvčí.

Policie upozorňuje na to, že kvůli přesunu fanoušků na stadion může dojít ke krátkodobým uzavírkám ulic Masarykova třída, Žižkovo náměstí, Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici, případně dalších ulic podle potřeb doprovodu. Jde o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost obyvatel a také plynulý a bezpečný provoz na silnících, dodal Hejtman.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Pohár, Andrův stadion, fotbal, Slavia Praha, Baník Ostrava, fanoušci, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.